Annons

”Det är omöjligt att få en lägenhet”

Helsingborg ​Unga och gamla slåss om samma bostäder. I Helsingborg har 2 500 bostäder fått klartecken att byggas men på grund av den ekonomiska krisen ligger byggherrarna lågt. – Det är ett bekymmersamt läge, säger Joakim Andersson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

​Hanna Rosell kommer gående på gatan med målmedvetna steg. Hon är en av de studenter i Skåne som söker en egen bostad. Idag bor hon tillfälligt hos en kompis.

Annons
– De lägenheter jag tittat på i Lund kunde ha upp till 500 sökande och då skulle jag ändå dela den med någon annan, säger Hanna och föser undan håret från ansiktet.
– Nu ska jag flytta till Helsingborg även om jag hört att det är stört omöjligt att få en lägenhet hos Helsingborgshem.
Redan idag är det främst ungdomar och pensionärer som slåss om samma ettor och tvåor. Det är en konkurrens som kommer att öka när 90-talisterna ger sig ut på bostadsmarknaden.
– Jag märker att byggarna börjar tänka i former av mindre lägenheter. Det kommer att gynna både yngre och äldre, säger Joakim Andersson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg.
– Jag hoppas att det blir fart på bostadsbyggandet i Helsigborg igen, men det är väldigt konjunkturberoende.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.