HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Det går bra för Karlshamnsbostäder

Karlshamn Räntorna har gått Karlshamnsbostäders väg. I kombination med andra besparingar har det lett till ett gynnsamt ekonomiskt läge för bostadsbolaget.

Karlshamnsbostäder hade räknat med nästan sex miljoner mer i räntekostnader förra året. Också taxorna blev billigare än väntat. I ett pressmeddelande berömmer bolaget dessutom sina hyresgäster för att vara sparsamma med vattnet och sköta sopsorteringen bra, vilket hjälpt till att hålla kostnaderna nere.

Antalet lediga lägenheter har minskat, personalkostnaderna har blivit mindre och en försäljning i Svängsta har inneburit att Karlshamnsbostäder kunnat satsa 16,4 miljoner kronor mer på underhåll än planerat.

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

Karlshamnsbostäder är helt enkelt väldigt nöjda med det gångna året. I pressmeddelandet skriver de:

Annons

”På ytterligare en punkt känner vi oss nöjda: Soliditeten har ökat från 17,7 % till 18,5 %. Detta tack vare årets resultat och att vi ständigt genomför nödvändiga amorteringar på våra lån och avskrivningar av våra fastighe¬ter. Dessutom har det inte skett några större ny- eller ombyggnationer under året, som belastat balansräkning¬en.”

Under de kommande åren har bolaget nytta av sin goda ekonomi, då ska nämligen kvarteret Dalsland renoveras till en beräknad kostnad av totalt 75 miljoner kronor.

Annons
Läs ocksåHöga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"
Läs också Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Därför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.