Annons

Det går bra för Karlshamnsbostäder

Karlshamn Räntorna har gått Karlshamnsbostäders väg. I kombination med andra besparingar har det lett till ett gynnsamt ekonomiskt läge för bostadsbolaget.

Karlshamnsbostäder hade räknat med nästan sex miljoner mer i räntekostnader förra året. Också taxorna blev billigare än väntat. I ett pressmeddelande berömmer bolaget dessutom sina hyresgäster för att vara sparsamma med vattnet och sköta sopsorteringen bra, vilket hjälpt till att hålla kostnaderna nere.

Antalet lediga lägenheter har minskat, personalkostnaderna har blivit mindre och en försäljning i Svängsta har inneburit att Karlshamnsbostäder kunnat satsa 16,4 miljoner kronor mer på underhåll än planerat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Karlshamnsbostäder är helt enkelt väldigt nöjda med det gångna året. I pressmeddelandet skriver de:

Annons

”På ytterligare en punkt känner vi oss nöjda: Soliditeten har ökat från 17,7 % till 18,5 %. Detta tack vare årets resultat och att vi ständigt genomför nödvändiga amorteringar på våra lån och avskrivningar av våra fastighe¬ter. Dessutom har det inte skett några större ny- eller ombyggnationer under året, som belastat balansräkning¬en.”

Under de kommande åren har bolaget nytta av sin goda ekonomi, då ska nämligen kvarteret Dalsland renoveras till en beräknad kostnad av totalt 75 miljoner kronor.

Annons
Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.
Läs också Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.