HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Djurparkstur lockade 1 300 hyresgäster

Norrköping Elva bussar med Rikshems hyresgäster rullade i dag väg mot Kolmårdens djurpark. Resorna som arrangeras tillsammans med Hyresgästföreningen lockade i år över 1 300 personer.

På parkeringsplatsen vid Lidl i Ektorp står Sharma och Marwah och deras barn och väntar på att få stiga ombord en av bussarna mot Kolmården.

— Barnen gillar att kolla på djuren, så det är väldigt populärt. Vi har åkt med de här resorna varje gång. Det blir väldigt dyrt om man ska åka på egen hand med flera barn, säger Sharma.

Läs också6 000 lägenheter i Uppsala får öppet nät

Det är fjärde året i rad som Rikshem och Hyresgästföreningen ordnar sommarutflykten till djurparken utanför Norrköping. Resan ingår som en aktivitet i det avtal som finns om boendeinflytande och fritidsmedel, berättar Åse Zimmergren, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen. Utöver Rikshem ordnar föreningen liknande resor för hyresgästerna hos Östgötaporten och Vallonbygden.

— Hyresgästerna känner man att man får något extra tillbaka av sin hyresvärd. Det är verkligen jättepoppis, man brukar fråga tidigt på våren efter de här resorna, säger Åse Zimmergren.

Arrangemanget innebär att hyresgästerna får köpa entrébiljetter till subventionerat pris och erbjuds busstransport till och från Kolmården. Just i år var intresset större än vanligt och till resan i dag såldes över 1 300 biljetter. Totalt elva bussar varav två dubbeldäckare har fått hyras in för att klara transporterna.

Läs ocksåRiksbyggen köper fastighet av allmännyttan - bygger bostadsrätter åt äldre

— Alla får plats, så det är inga problem. Men alla åker inte med oss utan väljer att ta egen bil, säger bussföraren Johnny Larsson.

 

Läs också Korven snart klar efter miljonupprustning Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam Rikshems hyror klara i Uppsala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.