Annons

Djurparkstur lockade 1 300 hyresgäster

Norrköping Elva bussar med Rikshems hyresgäster rullade i dag väg mot Kolmårdens djurpark. Resorna som arrangeras tillsammans med Hyresgästföreningen lockade i år över 1 300 personer.

På parkeringsplatsen vid Lidl i Ektorp står Sharma och Marwah och deras barn och väntar på att få stiga ombord en av bussarna mot Kolmården.

— Barnen gillar att kolla på djuren, så det är väldigt populärt. Vi har åkt med de här resorna varje gång. Det blir väldigt dyrt om man ska åka på egen hand med flera barn, säger Sharma.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det är fjärde året i rad som Rikshem och Hyresgästföreningen ordnar sommarutflykten till djurparken utanför Norrköping. Resan ingår som en aktivitet i det avtal som finns om boendeinflytande och fritidsmedel, berättar Åse Zimmergren, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen. Utöver Rikshem ordnar föreningen liknande resor för hyresgästerna hos Östgötaporten och Vallonbygden.

Annons

— Hyresgästerna känner man att man får något extra tillbaka av sin hyresvärd. Det är verkligen jättepoppis, man brukar fråga tidigt på våren efter de här resorna, säger Åse Zimmergren.

Arrangemanget innebär att hyresgästerna får köpa entrébiljetter till subventionerat pris och erbjuds busstransport till och från Kolmården. Just i år var intresset större än vanligt och till resan i dag såldes över 1 300 biljetter. Totalt elva bussar varav två dubbeldäckare har fått hyras in för att klara transporterna.

Läs ocksåRikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdelEn delad bild där en del föreställer Rikshems logotyp, en del en betalningsavi med summan 102577 kronor, en del en hand som håller en tänd cigarett.

— Alla får plats, så det är inga problem. Men alla åker inte med oss utan väljer att ta egen bil, säger bussföraren Johnny Larsson.

Annons

 

Läs också Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.