Annons

Döden ska rädda föreningens ekonomi

Sollentuna Att hyresgäster avlider ska klara ekonomin för bostadsrättsföreningen Svalgången i Helenelund. Föreningens ordförande, prästen Anders Thorby, förklarade på ett möte i förra veckan att man därigenom kan sälja lägenheterna och få in kapital.

– Jag har aldrig hört något liknande. Folk på mötet bara satt och gapade av förvåning, säger P-O Brogren, pressansvarig på Hyresgästföreningen.

Det var han som arrangerat mötet som lockade ett 40-tal personer. Föreningen har totalt 166 lägenheter och håller röststämma på torsdag.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

I kalkylen inför ombildningen räknar föreningen med att kunna sälja lägenheter för fyra miljoner kronor per år.

Annons

– Det innebär att varje år måste några av dem som i så fall väljer att förbli hyresgäster antingen flytta av någon anledning eller avlida. Och då berättade ordföranden helt öppet att de räknar med att några ska dö, säger P-O Brogren.

Hem & Hyra har ringt upp Anders Thorby, men han vill inte svara på frågor utan hänvisar till föreningens konsult.

Annons
Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu
Läs också ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta" Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.