Annons

Dottern får inte hyra i andra hand

Halmstad Bostadsrättsföreningen säger nej till att dottern fortsätter hyra föräldrarnas lägenhet i andra hand. Familjen har vänt sig till hyresnämnden.

– Vi känner panik och behöver mer tid på oss. Vi har inga tankar på att hyra ut till främmande. Detta gäller våra barn, skriver föräldrarna till hyresnämnden.

I bostadsrättsföreningens stadgar står att andrahandsuthyrning ska godkännas om det finns ”beaktansvärda skäl” men nu tycker föreningen att de har gjort sitt. De har låtit dottern med familj hyra föräldrarnas lägenhet i andra hand i 1,5 års tid. Vidare är bostadsrättsföreningen liten och behöver allt engagemang de kan få med stadigvarande medlemmar.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Från början angav familjen att de ville hyra ut i andra hand för att de inte fick sitt hus sålt som de skulle flytta ifrån. Senare har orsaken varit att ”barnen inte hittat en ledig lägenhet i närheten”.

Ärendet tas upp i hyresnämnden i Göteborg på tisdag.

Annons
Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.