Annons

Dyrt vanvårda uteplats – hyresgäst krävs på 41 000 kronor

Malmö Hyresgästen på Holma struntade i att ta hand om sin uteplats. När hon vräktes på grund av obetalda hyror fick hyresvärden röja även uteplatsen och nu stämmer värden hyresgästen på 41 000 kronor för den vanvårdade uteplatsen.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Hyresgästen på Holma hade två obetalda hyror när hon vräktes i höstas. Hon ville inte flytta och kronofogden fick kopplas in för tömma lägenheten och byta låsen. Hyresgästen varken tömde lägenheten själv eller flyttstädade den utan det fick hyresvärden bekosta. Och hyresvärden fick även återställa den vanvårdade uteplatsen. Det hävdar i alla fall hyresvärden som nu stämmer hyresgästen i Malmö tingsrätt på alla kostnader. Sammanlagt krävs hyresgästen på 67 500 kronor för obetalda hyror, kostnader för vräkning, tömning av lägenheten och städning. Av de 67 500 kronorna är 41 000 kronor ersättning för den vanskötta uteplatsen.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Amfetamin i frysen och tablettförråd i sängbordet - polisens råd till hyresvärdar Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.