Annons

Efraim fick högre hyra än grannarna

Skövde Efraim Trolin var först att flytta in på Kansligatan 4 i Skövde sedan huset bytt ägare. Då passade nya värden på att höja hyran med 600 kronor. Trots att den redan var förhandlad.
Foto: Johanna Ohlson
Efraim fick tillbaka drygt 4 000 kronor av värden.

Efraim Trolin var först att flytta in på Kansligatan 4 i Skövde sedan huset bytt ägare. Då passade nya värden på att höja hyran med 600 kronor. Trots att den redan var förhandlad.
Det var grannarnas förtjänst att Efraim Trolin fick tillbaka drygt 4 000 kronor som värden, Michael & Philip Fastigheter AB, tagit ut i överhyra. Trots att hyresnivån för hans tvåa är förhandlad med Hyresgästföreningen satte värden en helt annan hyra för honom när han var nyinflyttad.

– Till en början var jag bara nöjd över att ha hittat en lägenhet. Och med centralt läge dessutom. Men jag hade på känn att hyran jag betalade var för hög, säger Efraim. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tack vare den goda sammanhållningen i kvarteret fick han snabbt veta att han betalade mer än alla andra. Och med hjälp av Hyresgästföreningen fick han sina pengar tillbaka.

Annons

Men problemen på Kansligatan tog inte slut där. När Efraim fick nya grannar en trappa upp fick även de en saftigare hyresavi än övriga i huset.
Siv Fransson, förhandlare på Hyresgästföreningen, bekräftar att de känner till flera fall där samma värd tar ut ”fel” hyra. 

–Värdens advokat säger att de handlat i god tro. Att det här är hyresnivåer som den förre ägaren sagt ska gälla. 

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hem & Hyra har inte lyckats nå bolaget för en kommentar och deras advokat, Johan Lindgren, vill bara kommentera Efraims fall. 

Annons

– Det var ett misstag som bolaget rättat till. I övrigt kan jag inte gå ut och kommentera eftersom vi för en dialog med Hyresgästföreningen just nu.

Läs också Hyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda" Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Hyresrätter blir hotell – med skyhöga hyror: ”Utnyttjar människors behov av ett hem” Lägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.