Annons

Efterlyser idéer om framtiden

Mellerud Hur ska kvarteret Ugglan se ut för att hyresgästerna ska vilja flytta dit? Den frågan ställer nu Melleruds bostäder inför renoveringen av de slitna hyreshusen.
Melleruds kommun köpte fastigheterna i kvarteret Ugglan av Fastighetsbolaget Insjökräftan 2013.

Sommaren 2013 köpte Melleruds kommun hyresfastigheterna i kvarteret Ugglan, de så kallade Torstenssonhusen. Fem av husen var så nedgångna att det snart stod klart att de skulle rivas. Det arbetet startar nu i höst. De återstående fyra huskropparna ska renoveras i flera etapper med start nästa år.

Kommunala hyresvärden Mellbo sköter i dag förvaltningen och kommer att köpa fastigheterna. Affären blir troligen klar runt årsskiftet.
Nu efterlyser Mellbo idéer på vad som kan göra en flytt till kvarteret intressant. Hittills har 10-12 personer hört av sig, via en intresseanmälan för områdets bostäder som också ger möjlighet att inkomma med synpunkter på utformningen.
Vd Hans Wikström har ännu inte hunnit sammanställa idéerna.
– Jag har ögnat igenom dem snabbt och det är en väldig spridning. Det handlar om allt från att det ska finnas en grön utemiljö till egen tvättmaskin i lägenheten, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det brinner inte i knutarna när det gäller att komma med synpunkter. Mellbo tar emot idéer ända fram tills kön till bostäderna öppnar någon gång i vår.
– Vi har ju inte ens köpt fastigheten än och är inte i det läget att vi bestämt något. Nu väntar en noggrannare inventering, men vi ser hyresgästernas idéer som en vink om hur de vill ha det, säger Hans Wikström.

De fyra husen har i dag totalt 48 lägenheter varav 12 är bebodda. Det finns en blandning av ettor, tvåor och treor men i samband med ombyggnationen är det möjligt att skapa större lägenheter.

Annons
Läs också Oro och ilska efter kaosrenovering och sparkad vd i Lidköping Johan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat sanera Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.