HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Efterlyser idéer om framtiden

Mellerud Hur ska kvarteret Ugglan se ut för att hyresgästerna ska vilja flytta dit? Den frågan ställer nu Melleruds bostäder inför renoveringen av de slitna hyreshusen.
Melleruds kommun köpte fastigheterna i kvarteret Ugglan av Fastighetsbolaget Insjökräftan 2013.

Sommaren 2013 köpte Melleruds kommun hyresfastigheterna i kvarteret Ugglan, de så kallade Torstenssonhusen. Fem av husen var så nedgångna att det snart stod klart att de skulle rivas. Det arbetet startar nu i höst. De återstående fyra huskropparna ska renoveras i flera etapper med start nästa år.

Kommunala hyresvärden Mellbo sköter i dag förvaltningen och kommer att köpa fastigheterna. Affären blir troligen klar runt årsskiftet.
Nu efterlyser Mellbo idéer på vad som kan göra en flytt till kvarteret intressant. Hittills har 10-12 personer hört av sig, via en intresseanmälan för områdets bostäder som också ger möjlighet att inkomma med synpunkter på utformningen.
Vd Hans Wikström har ännu inte hunnit sammanställa idéerna.
– Jag har ögnat igenom dem snabbt och det är en väldig spridning. Det handlar om allt från att det ska finnas en grön utemiljö till egen tvättmaskin i lägenheten, säger han.

Annons
Läs ocksåSkenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”Fartun Ahmed i Rinkeby tjänar 19 000 kronor efter skatt som barnskötare med heltidsjobb. Trots att även maken arbetar heltid får familjen kämpa med vardagsekonomin. Nu har hyran höjts igen.

Det brinner inte i knutarna när det gäller att komma med synpunkter. Mellbo tar emot idéer ända fram tills kön till bostäderna öppnar någon gång i vår.
– Vi har ju inte ens köpt fastigheten än och är inte i det läget att vi bestämt något. Nu väntar en noggrannare inventering, men vi ser hyresgästernas idéer som en vink om hur de vill ha det, säger Hans Wikström.

De fyra husen har i dag totalt 48 lägenheter varav 12 är bebodda. Det finns en blandning av ettor, tvåor och treor men i samband med ombyggnationen är det möjligt att skapa större lägenheter.

Annons
Läs också Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Forskare vill ändra lagen om renoveringar: ”Hyresgästers inflytande är extremt begränsat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.