Annons

Ekerö Bostäder söker ny vd – igen

Stockholm Ekerö Bostäders vd Timo Siikaluoma hann bara sitta i ett år på posten innan han fick gå - som den tredje vd:n som slutat inom kort tid. Nu söker bostadsbolaget återigen en ny vd.
Foto: Ekerö Bostäder
Timo Siikaluoma, avgående vd för Ekerö Bostäder.

Timo Siikaluoma tillträdde som vd för Ekerö bostäder den 5 februari förra året. Ett år senare, den 12 februari, lämnade han posten.

Han skriver i ett uttalande att avhoppet beror på olika uppfattningar om företagets inriktning och organisering mellan honom och styrelsens företrädare:

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– När uppfattningar går isär, är det styrelsens uppfattning som gäller, varför beslutet är att gå skilda vägar. Ekerö Bostäder går in i en expansiv och spännande fas framöver med nyproduktion och reinvesteringar i befintliga bestånd. Jag har som vd haft förmånen att vara med och arbeta fram en planering för cirka 500 nya bostäder. Jag hade gärna velat vara med till genomförandet.

Ingemar Hertz, styrelseordförande för AB Ekerö Bostäder säger att företaget ser över sin organisation i samband med de många utvecklingsplanerna:

– Av denna anledning har vi gemensamt med vd kommit överens om att gå skilda vägar. Företaget påbörjar nu arbetet med att rekrytera en ny vd med en profil som passar bolagets utvecklingsplaner, säger Ingemar Hertz, styrelseordförande för AB Ekerö Bostäder.

Läs ocksåNytt vd-avhopp från Ekerö Bostäder

Vad hade ni olika uppfattningar om?

Annons

– Det finns ingen specifik fråga utan var mer generellt.

Hur kommer det sig att bolaget byter vd så ofta?

Läs ocksåNy vd för Ekerö Bostäder

– Vi har haft en del otur med de vi haft. Mats Vikar som var tidigare vd fick ett erbjudande från Stockholms stad som vi inte kunde mäta oss med. Då tog vi in vår ekonomichef Anders Ranefall som tillförordnad vd, men han fick också jobb på samma ställe som Vikar och slutade. Då anställde vi Timo Siikaluoma.

Kicki Almlöf, ordförande i Hyresgästföreningens föreningsstyrelse för Bromma Ekerö, tycker det är svårt att få till bra rutiner för samarbetsformer när det byts vd:ar så ofta.

– Det tar tid att lära känna en vd. Det tråkiga när de byts ut så ofta är att allt samarbetsarbete stannar av och så får man börja synka igen när en ny tillträder, säger hon.

Annons

Hon hoppas att nästa person på posten blir kvar ett tag.

– Hoppas att personen har ett stort gott hjärta till hyresgäster.

På måndag börjar Ulf Bengtsson som tillförordnad vd under tiden som rekryteringen av en ny vd pågår.

– Han är konsult som varit mycket verksom inom allmännyttan, bland annat som vd . Han kommer att jobba tre dagar i veckan, säger Ingemar Hertz, som räknar med att det tar minst ett halvår att tillsätta en ny vd.

Läs också Ekerö avbryter försäljning av bostadsbolaget Ekerö Bostäder höjer mest för dem med el i hyran 25 000 kronor i lönelyft för ny vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.