Annons

Nytt vd-avhopp från Ekerö Bostäder

Ekerö Ännu en vd lämnar Ekerö Bostäder. I början av året slutade Mats Viker. Nu hoppar också hans efterträdare Anders Ranefall av. Han vill inte kommentera varför han lämnar Ekerö Bostäder.

Samtidigt som Ekerös kommunledning vill sälja delar av Ekerö Bostäder har det allmännyttiga bolaget svårt att behålla sin vd.

I slutet av november i fjol sade dåvarande vd Mats Viker upp sig. Det var ungefär samtidigt som kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) avslöjade att delar av Ekerö Bostäder kommer att säljas.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Mats Viker slutade formellt den 31 januari och ersattes av den tidigare ekonomichefen Anders Ranefall.

Nu väljer också Ranefall att sluta.

Hänger det ihop med planerna på försäljning?

Läs ocksåD. Carnegie vill köpa Ekerö Bostäder

— Jag väljer att inte kommentera det. Jag går vidare till en ny utmaning, säger Anders Ranefall, som har kvar sin tjänst som tillförordnad vd fram till den sista augusti.

Utmaningen blir att börja som ekonomichef på SGA Fastigheter i Stockholm. Där är Ekerö Bostäders tidigare vd Mats Viker vd.

Planerna på att sälja 49 procent av Ekerö Bostäder är mycket kontroversiella i Ekerö. Så sent som 2012 hölls en folkomröstning i frågan där en klar majoritet av de röstande sade nej till en försäljning.

Annons
Läs ocksåHalva Ekerö Bostäder kan säljas

Trots resultatet vill Alliansen sälja. Men först måste Ekerö bostäder få en ny vd.

— Vi har två kandidater som vi manglar just nu, säger Ingemar Hertz(M) ordförande för Ekerö Bostäder.

Hinner ni få fram en ny vd till den 1 september? 

— Ja, vd:n ska vara utsedd, men det är inte säkert att personen kan tillträda förrän senare i höst.

Hur löser ni det i så fall?

— Vi har bildat en arbetsgrupp i styrelsen där det finns god kompetens. Jag har själv hoppat in som vd tidigare. Men det vill jag helst inte göra igen.

Både det norska fastighetsbolaget Heimstaden och D Carnegie, som specialiserat sig på att köpa upp fastigheter i miljonprogrammet, renovera och höja hyrorna rejält, är intresserade. Prislappen på 49 procent av bolaget beräknas ligga på 600 miljoner kronor.

Annons

Något formellt beslut om försäljning har inte tagits utan Ekerös kommundirektör Lars Hortlund har fått i uppdrag göra en utredning om för- och nackdelar med en försäljning.

Utredningen beräknas vara klar i höst.

Ekerö Bostäder äger i dag 821 hyreslägenheter och har inte byggt en enda ny sedan 1992.

Men nu blir det ändring på det.

Nästa år kommer 80 nya hyreslägenheter att vara inflyttningsklara på Wrangels väg vid Ekerö centrum och 34 på Slagarvägen på Adelsö.

I Ekerö Bostäders bostadskö står ungefär 6 000 personer.

Läs också Ekerö Bostäder söker ny vd - igen Ekerö Bostäder höjer mest för dem med el i hyran Ekerö avbryter försäljning av bostadsbolaget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.