HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ekerö avbryter försäljning av bostadsbolaget

Ekerö Det blir ingen försäljning av halva Ekerö bostäder. Planerna har avbrutits, eftersom ingen visade sig vara intresserad av att köpa.

Förra hösten fick Ekerö propåer från bostadsbolaget Heimstaden, som ville köpa in sig. Också D. Carnegie var intresserade av att bli partner.

– Det kan finnas fördelar för ett litet bostadsbolag att ha en partner. Därför fick en professionell konsult i uppdrag att undersöka marknaden. Nu är utredningen slutförd, utifrån de kriterier vi ställt upp visade det sig att intresset inte funnits, säger Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande på Ekerö.

Läs ocksåD. Carnegie vill köpa Ekerö Bostäder

Kriterierna var tre: långsiktighet, att det skulle vara en minoritetsandel samt att fastighetsbolaget kunde bidra till en stabil förvaltning och utveckling.

Annons

– Det är en bra idé dels för att det finns ett ökande tryck på fler bostäder, dels för att ett lite mindre bostadsbolag kan ha fördel av en partner – som överensstämmer med kriterierna – för att driva många parallella projekt, säger Adam Reuterskiöld.

Hyresgästföreningens ordförande i Bromma-Ekerö, Kicki Almlöv, är glad över beslutet.

Läs ocksåEkeröbostäder ute till försäljning – igen

– Jag är överlycklig, det här har vi kämpat för så hårt, säger hon.

Annons

För fem år sedan sa ekeröborna nej till att sälja bostadsbolaget i en kommunal folkomröstning.

Läs också Ekerö röstade för att behålla bostadsbolaget Det blir en folkomröstning om Ekerö Bostäder Tanums Bostäders försäljningsplaner läggs på is

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.