Annons

Elever har byggt åt Bostaden

Umeå Bostaden i Umeå har låtit elever på byggprogrammet på Dragonskolan färdigställa tre lägenheter. Det som en del i deras utbildning.
Foto: Bostaden
Berndt Elstig, Bostaden i Umeå.

– Det är värdefullt för oss att hjälpa eleverna med det här. Att eleverna tidigt får erfarenhet från komplexa byggen tryggar den framtida kompetensförsörjningen, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden i ett pressmeddelande.

Eleverna har byggt om lokaler, till lägenheter, som en del i deras praktik. Och Lennart Mannberg, som är platschef på Dragonskolans byggpraktikprojekt, är positiv till satsningen:
– Den allra bästa undervisningen är att få vara med ute på ett bygge och använda händerna. Man ställs inför helt andra problem i det verkliga arbetslivet än i en lektionssal. Nu hoppas vi på fler samarbeten med Bostaden, säger Lennart Mannberg.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det kan det mycket väl bli, säger Berndt Elstig. Men det måste vara rätt typ av projekt.
– Det bästa är större renoveringsprojekt – ett sådant uppdrag passar bra. Det måste vara ett projekt där det inte finns någon verksamhet sedan tidigare och där det inte är tidsbestämt att någon ska flytta in – därför kan vi inte bara ta vilket projekt som helst. Men vi är positiva till det här och vill absolut fortsätta, säger Berndt Elstig.

Annons
Läs också Efter mögelstriden – arga sms:en tvingar bort Torbjörn från lägenheten: ”Tänker överklaga” Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.