HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Elever har byggt åt Bostaden

Umeå Bostaden i Umeå har låtit elever på byggprogrammet på Dragonskolan färdigställa tre lägenheter. Det som en del i deras utbildning.
Foto: Bostaden
Berndt Elstig, Bostaden i Umeå.

– Det är värdefullt för oss att hjälpa eleverna med det här. Att eleverna tidigt får erfarenhet från komplexa byggen tryggar den framtida kompetensförsörjningen, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden i ett pressmeddelande.

Eleverna har byggt om lokaler, till lägenheter, som en del i deras praktik. Och Lennart Mannberg, som är platschef på Dragonskolans byggpraktikprojekt, är positiv till satsningen:
– Den allra bästa undervisningen är att få vara med ute på ett bygge och använda händerna. Man ställs inför helt andra problem i det verkliga arbetslivet än i en lektionssal. Nu hoppas vi på fler samarbeten med Bostaden, säger Lennart Mannberg.

Läs ocksåMinskat byggande 2018 – men inte i Malmö och Göteborg

Det kan det mycket väl bli, säger Berndt Elstig. Men det måste vara rätt typ av projekt.
– Det bästa är större renoveringsprojekt – ett sådant uppdrag passar bra. Det måste vara ett projekt där det inte finns någon verksamhet sedan tidigare och där det inte är tidsbestämt att någon ska flytta in – därför kan vi inte bara ta vilket projekt som helst. Men vi är positiva till det här och vill absolut fortsätta, säger Berndt Elstig.

Läs också Byggheta Örebro har svalnat Gävle i byggtoppen - även Dalarna ökar Högst byggtempo i snabbväxande Knivsta Hyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.