Annons

En amfieteater tar form i Vimmerby

Vimmerby Markarbetet är just nu i full gång utanför Warmbadhuset i Vimmerby. Om några veckor ska den nya utemiljön framför Konstföreningens lokal stå klar, bland annat med en liten amfieteater.

Tom Nilsson från Vimarhem mäter noga innan han infogar nästa marksten i stenläggningen framför Warmbadhuset på Sevedegatan. Kollegan Peter Nilsson serverar ny sten medan Anders Flink från RSE Entreprenad går efter och sopar sand i fogarna.

Annons
 
Om tre veckor räknar de med att ha gett den tidigare förbisedda tomten ett helt nytt ansikte. Intill entrén till Konstföreningen planeras två träd, buskar ska planteras mot grannfasaden i öster, en grusgång med singel ska anläggas längs huset och så blir det gräs förstås.
 
– Det blir nog jättefint, tror Peter Nilsson och ser sig omkring.
 
Kronan på verket är den lilla amfieteatern som nästan är klar bakom dem: en stenbelagd rundel utgör scen, med åskådarplatser på två sittplan i sten i den lilla sluttningen upp mot gatan. Här ska också anläggas en trappa, förklarar Anders Flink. Han hoppas att amfieteatern kan komma till användning i flera olika sammanhang, inte minst för Vimmerbys utklädda guider under ortens stadsvandringar.
 
Vimarhem har strävat efter att följa husets ursprungliga stil i sitt upprustningsarbete. Men den nya utemiljön erbjuder inte bara ögonfägnad. Tanken är också att öka tillgängligheten till Konstföreningen och dess utställningar.
 
Senare i höst väntar formell invigning av Warmbadhusets nya entré. I vinter fortskrider renoveringen av två lägenheter i fastigheten.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Vimarhem höjer hyrorna med 7,50 Vimarhem vill höja hyrorna med 2,15 procent Vimarhem höjer hyran och får råd med mer underhåll Vimarhem vill höja hyran med 3,28 procent Vimarhem höjer hyran med 2,2

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.