HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvåbarnsfamilj förlorar sin bostad på grund av störningar

Kävlinge Hyresgästerna anklagas för att ha stört sina grannar med dunsar, spring, bollar som studsar, högljudda samtal och möbler som flyttas. Nu har värden fått nog och har sagt upp hyresgästerna.
Foto: Anna Hultberg
Hyresgästen anklagas för ljudstörningar som dunsar, spring och bollar som studsar.

Många klagomål riktas mot tvåbarnsfamiljen som bor i en lägenhet i Kävlinge. Grannar vittnar om spring i lägenheten, dunkningar, hopp och ljud från möbler som flyttas. Utöver ljudstörningarna vittnar grannar om att hyresgästernas barn har mobbat och hotat andra barn på gården. Värden anklagar även hyresgästernas barn för att ha avfyrat smällare och fyrverkerier i trappuppgångar. Hyresgästerna bestrider påståendena och menar att deras barn inte uttalat hot mot andra barn. Vad beträffar ljudstörningarna hävdar hyresgästerna att det är lyhört i huset men de vet inte vad som kan ha orsakat ljudstörningarna från deras lägenhet.

Hyresvärden sade upp hyresgästerna till den 30 juni men hyresgästerna bestred uppsägningen och ärendet togs till hyresnämnden.

Läs ocksåFöräldrar hotas av vräkning efter sonens blåljussabotagePolisutryckning med påslagna blåljus.

Hyresnämnden tar inte ställning till andra anklagelser än ljudstörningar på grund av bristande bevisning. Nämnden anser att ljudstörningarna är av sådan art som inte kan anses vara normala i ett flerfamiljshus. Ljudstörningarna har pågått under en lång tid både på kvällen och natten. Trots hyresvärdens varningar har inget förändrats.

Hyresnämnden anser därför att hyresgästerna åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet inte bör förlängas. Hyresavtalet upphörde att gälla den 30 juni och på grund av att paret väntade barn i mitten av oktober har paret rätt att bo kvar i lägenheten till den 5 januari nästa år.

Ärendet är överklagat till Svea hovrätt.

Läs ocksåTrots regeländring: Bilmusiken fortfarande ett problem – här har polisen utfärdat böter
Läs också Anklagades för att ha anlagt brand hos grannen – får bo kvar Forskaren: "Lågfrekventa ljud kan påverka sömn och hälsa" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.