Annons

Tvåbarnsfamilj förlorar sin bostad på grund av störningar

Kävlinge Hyresgästerna anklagas för att ha stört sina grannar med dunsar, spring, bollar som studsar, högljudda samtal och möbler som flyttas. Nu har värden fått nog och har sagt upp hyresgästerna.
Foto: Anna Hultberg
Hyresgästen anklagas för ljudstörningar som dunsar, spring och bollar som studsar.

Många klagomål riktas mot tvåbarnsfamiljen som bor i en lägenhet i Kävlinge. Grannar vittnar om spring i lägenheten, dunkningar, hopp och ljud från möbler som flyttas. Utöver ljudstörningarna vittnar grannar om att hyresgästernas barn har mobbat och hotat andra barn på gården. Värden anklagar även hyresgästernas barn för att ha avfyrat smällare och fyrverkerier i trappuppgångar. Hyresgästerna bestrider påståendena och menar att deras barn inte uttalat hot mot andra barn. Vad beträffar ljudstörningarna hävdar hyresgästerna att det är lyhört i huset men de vet inte vad som kan ha orsakat ljudstörningarna från deras lägenhet.

Hyresvärden sade upp hyresgästerna till den 30 juni men hyresgästerna bestred uppsägningen och ärendet togs till hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden tar inte ställning till andra anklagelser än ljudstörningar på grund av bristande bevisning. Nämnden anser att ljudstörningarna är av sådan art som inte kan anses vara normala i ett flerfamiljshus. Ljudstörningarna har pågått under en lång tid både på kvällen och natten. Trots hyresvärdens varningar har inget förändrats.

Annons

Hyresnämnden anser därför att hyresgästerna åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet inte bör förlängas. Hyresavtalet upphörde att gälla den 30 juni och på grund av att paret väntade barn i mitten av oktober har paret rätt att bo kvar i lägenheten till den 5 januari nästa år.

Ärendet är överklagat till Svea hovrätt.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.