Annons

Ett års lön för mutdömd chef

Göteborg Mutdomen mot en distriktschef på Poseidon prövas inte av Högsta domstolen. Därmed förlorar han jobbet, men får samtidigt ett års avgångsvederlag, uppger GP.

Det var förra våren som Göteborgs tingsrätt dömde den tidigare distriktschefen, anställd av det kommunala bostadsbolaget Bostads AB Poseidon, för att i sin tjänsteutövning ha tagit emot varor och tjänster av en av bolagets leverantörer utan att betala.

Målet var en del i den så kallade mutskandalen i Göteborg, där företrädare för flera kommunala bolag har åtalats för oegentligheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hovrätten fastställde i höstas tingsrättens dom. Sedan dess har mannen överklagat till Högsta domstolen, som nu alltså beslutat att inte ta upp fallet.

Annons

Därmed står domen fast. Mannen ska betala totalt 40 000 kronor i dagsböter, samt drygt 20 000 kronor till staten för ”förverkat värde”. Han döms också till villkorlig dom, bland annat med hänsyn till att Poseidon tidigare har uppgett att han troligen förlorar jobbet om han fälls.

Så blir det nu också. Göran Leander, chef för affärsutveckling och kommunikation på Poseidon, uppger för Göteborgs-Posten att bolaget har haft en överenskommelse med sin tidigare distriktschef om uppsägning. Den trädde i kraft vid årsskiftet, då anställningen upphörde.

Annons
Läs ocksåHyrorna betalda efter återfallet – men Alexander tvingas flytta: ”Kan inte träffa min dotter”Alexander Christensen oroar sig för framtiden utan bostad.

– Han har sitt anställningsavtal som ger honom tolv månadslöner. Det får han ut som ett engångsbelopp i början av året, säger Göran Leander till GP.

Läs också Knark för miljoner i frysen – då blev pensionären uppsagd Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Tonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjen Så tvättade ekobrottslingarna 180 miljoner i lyxiga hyreshuset: ”Medhjälp till bedrägerier”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.