HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Få bjudningar i Mitt

Södermanland Hem & Hyra har undersökt hur mycket Hyresgästföreningen lägger på representation. I region Mitt är summan 30 000 kronor.

Hem & Hyra har i ett flertal artiklar redogjort för sin granskning av de kommunala bostadsföretagens representationskostnader. Vi har berättat för hur mycket företagen bjudit affärskontakter och personal och vad företagen har för policy vad gäller alkohol och vilka som kan representera på företagets bekostnad.

Men vi har också granskat kostnaderna för Hyresgästföreningens regioner. Region Mitt, där Dalarna, Örebro län, Värmland och Södermanland ingår, lade i fjol 30 000 kronor på all form av representation. 1 000 kronor gick till representation med kontakter utanför organisationen, 29 000 kronor användes till intern representation.

Annons
Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Regionstyrelsens ordförande Lars-Åke Larsson säger att han är mycket stolt över de låga siffrorna. 

– Vi är väldigt restriktiva med medlemmarnas pengar. Vi kan , och ska, umgås med andra utan att bjuda eller bli bjudna. 

Annons
Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige 36 hyror klara i Mellansverige – här har du listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.