HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Falsk polis försökte komma in i lägenheter

Alingsås Både polisen och Alingsåshem har fått samtal om en man som försökt ta sig in hos hyresgäster i Alingsås. Bedragaren har utgett sig för att vara polis.

Mannen, som är i 25-årsåldern, har ringt på hos flera hyresgäster och velat komma in i lägenheterna. Han har uppgett att han är polis, visat upp en legitimation och förklarat att han vill kontrollera brandskyddet. Mannen har varit klädd i civila kläder och burit på någon typ av portfölj. Han ska inte ha uppträtt hotfullt.

Alingsåshem varnar nu på sin hemsida för den falske polisen och uppmanar sina hyresgäster att inte släppa in honom. Bolaget ber också om upplysningar från de som fått ett besök av mannen och uppmanar berörda hyresgäster att polisanmäla händelsen.

Annons
Läs ocksåNotorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen"

Det är inte första gången bolagets hyresgäster utsätts för bedragare. I oktober förra året skrev hemhyra.se om en hotfull man som försökte ta sig in i lägenheterna. Även då varnade Alingsåshem på sin hemsida för att släppa in bedragaren.

Annons
Läs också Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över" Bostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad Han betalar tusentals kronor för rum i källare – så slår dold marknadshyra mot bostadsletare Moa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.