Annons

Falsk polis försökte komma in i lägenheter

Alingsås Både polisen och Alingsåshem har fått samtal om en man som försökt ta sig in hos hyresgäster i Alingsås. Bedragaren har utgett sig för att vara polis.

Mannen, som är i 25-årsåldern, har ringt på hos flera hyresgäster och velat komma in i lägenheterna. Han har uppgett att han är polis, visat upp en legitimation och förklarat att han vill kontrollera brandskyddet. Mannen har varit klädd i civila kläder och burit på någon typ av portfölj. Han ska inte ha uppträtt hotfullt.

Alingsåshem varnar nu på sin hemsida för den falske polisen och uppmanar sina hyresgäster att inte släppa in honom. Bolaget ber också om upplysningar från de som fått ett besök av mannen och uppmanar berörda hyresgäster att polisanmäla händelsen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är inte första gången bolagets hyresgäster utsätts för bedragare. I oktober förra året skrev hemhyra.se om en hotfull man som försökte ta sig in i lägenheterna. Även då varnade Alingsåshem på sin hemsida för att släppa in bedragaren.

Annons
Läs också Stjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg" Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen" Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.