HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Falska hantverkare oroar hyresgäster

Ystad Ystadbostäder varnar sina hyresgäster för falska hantverkare som går runt i deras bostadsområden och vill komma in i lägenheter.
Foto: Andreas Brunner

I förra veckan varnade Skurupshem sina hyresgäster efter att de fått uppgifter om att hantverkare ringde på hos hyresgäster och uppgav att de ville kontrollera en vattenskada. Nu har turen kommit till Ystad där Ystadbostäder igår gick ut med motsvarande varning efter att ett par oroliga hyresgäster kontaktat hyresvärden med uppgifter om att personer gick runt ute i områden och påstod sig jobba för Ystadbostäder och ville komma in i lägenheter.

Ystadbostäder uppmanar alla hyresgäster att alltid be om legitimation. Hantverkarna ska då kunna visa upp en arbetslegitimation som talar om var de kommer ifrån. Ystadbostäder ber även hyresgästerna att vända sig till polisen med ”allt som verkar konstigt” för att kunna få stopp på de falska hantverkarnas framfart.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.