HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Familjebostäder i Göteborg vill höja hyran

Göteborg Ytterligare 18 000 hushåll i Göteborg kan få dyrare hyra 2013. Familjebostäders krav på mellan 1 och 5 procent är alldeles för högt tycker Hyresgästföreningen.

Familjebostäders yrkande motsvarar en total hyreshöjning på 37 miljoner nästa år för sina 18 000 lägenheter. För en hyresgäst som i dag betalar 5 000 kronor per månad i hyra innebär det 250 kronor mer.

Hyresgästföreningen i västra Sverige avvisar kraven och pekar på att Familjebostäder har god ekonomi, räntan är låg och enligt prognoserna beräknas även inflationen hållas nere nästa år. Samtidigt har stora grupper av hyresgäster en ansträngd ekonomi och många västsvenska företag varslar anställda om uppsägning.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Familjebostäder äger runt 18 000 lägenheter i Göteborg. Förhandlingarna har inletts.

Annons

Sammanlagt berörs nu runt 100 000 hushåll av hyreskraven från de stora aktörerna i Göteborgsområdet. Hem & Hyra har tidigare skrivit om yrkanden från allmännyttiga Bostads AB Poseidon och privatvärdarnas organisation Fastighetsägarna GFR som båda har hyreskrav på upp till 5 procent. Bostadsbolaget har aviserat att man vill höja hyran med upp till 4,5 procent.

– Nu blir det upp till bevis för de bolag som vill höja hyrorna. De som säger att de vill ha pengar över till underhåll måste kunna belägga att de verkligen använder dem till det, säger Pedram Kouchakpour, chef för Hyresgästföreningens förhandlingsenhet i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåRegnvatten i Kerstins spisfläkt – fick vänta flera år på nytt tak

Här kan du läsa Hem & Hyras hela lista på hyreskrav i Västra Götaland.

Läs också De räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Starka reaktioner på hyreshöjning i Göteborg – ”empatistört”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.