Annons

Familjen har fått nog av mögel

Trollhättan I år har det vuxit mögel på väggen i Tanja Steffens vardagsrum. När hennes tredje barn kom fick hon nog. Nu kräver Miljöförvaltningen i Trollhättan att problemen åtgärdas.
Foto: Minna Ulin
Tanja och Paul Steffen har länge kämpat för en bättre boendemiljö. Minstingen Hampus, sju månader, är ständigt snorig och även resten av familjen känner av möglet.

Tanja Steffen bor tillsammans med sin man och tre barn i en trea på Slåttervägen i Trollhättan. Under flera års tid har de klagat till fastighetsförvaltningen på fukt och så småningom även på mögel i vardagsrummet. Men inget har gjorts. I dag har angreppet vuxit en bra bit upp på väggen. 

– Jag har hört av mig gång på gång men inget händer. När minstingen var på väg kände jag att något måste hända. Mina två stora barn har haft svår huvudvärk länge. Jag ville inte att den lille skulle bli sjuk också, säger hon.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Tanja vände sig till Miljöförvaltningen i Trollhättan och där var det ingen tvekan om att något måste göras. Och det med en gång.

– Det här är så allvarliga problem att det ska man inte behöva leva med under en längre tid, säger handläggaren Britt Mari Karlsson.

Annons

Tanja Steffens lägenhet är inte den enda av värdens lägenheter som dras med problem med fukt. Även i grannarnas lägenhet ovanpå har miljöförvaltningen konstaterat mögelskador, fast i badrummet. Senast idag ska förvaltaren kunna visa upp vilka åtgärder som vidtagits och vad som ska göras framöver i den lägenheten.

Läs ocksåSå undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort”Det finns olika sätt att stoppa möglet att växa till sig i lägenheten.

När det gäller Tanjas lägenhet har förvaltaren fått till 23 januari på sig att ta fram en åtgärdsplan. Men enligt miljöförvaltningen ska åtgärder redan vara beställda. Tanja Steffen har väntat så länge att hon inte vågar tro på något förrän det händer. Vid årsskiftete får fastigheten dessutom en ny förvaltare. Men enligt Britt Mari Karlsson ska det inte förändra något.

– Ägaren är den samma så det är fortfarande samma juridiska person vi har att göra med. Jag har redan varit i kontakt med den nya förvaltaren så de är införstådda på vad som ska göras. Blir det ändå inte åtgärdat finns hot om vite som verktyg för att driva på ytterligare.

Förvaltaren har svarat via mejl: ”Utredning inledd sedan en tid tillbaka och beställning gått ut till entreprenör och arbetet pågår och Trollhättans stads miljö & hälsa är informerad liksom hyresgästföreningen. Vi lämnar detta förvaltningsuppdrag nu ,så ytterligare information om slutrapport från entreprenör får du av nytt förvaltningsbolag troligtvis först efter nyår.”

Annons
Läs ocksåLa sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet

Enligt Tanja Steffen stämmer det inte att värden lagt ut jobbet på någon. Däremot har en opartisk kontrollant fått i uppdrag att kontrollera om hennes tvätt kunde vara orsaken till möglet.
– Vilket den inte kunde, fick dessutom av denne kontrollant reda på att även angränsande sovrum också har fukt utmed golvet. Så vem som ska åtgärda och när är fortfarande helt ovisst.

Läs också Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem" Dolde mögelskadad lägenhet för hyresvärden – tvingas flytta: ”Som en bastu” Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.