HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsaffär för nästan en halv miljard på Gotland

Gotland Gotlandshem och Region Gotland säljer 14 fastigheter till Hemsö. Det handlar främst om äldreboenden.

I och med uppgörelsen äger och förvaltar Hemsö i stort sett samtliga äldreboenden på Gotland.

– Det här är startskottet för ett långsiktigt samarbete med Region Gotland i syfte att förvalta och utveckla bra boendeformer för de äldre i hela regionen. På varje ort där Hemsö verkar säkerställer vi en lokal förankring och en förståelse för regionens och kommunens behov av samhällsfastigheter, säger Hemsös vd Per Berggren i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Fyra av fastigheterna förvärvas av Region Gotland och tio av Gotlandshem. Fastigheterna ligger i Visby, Fårösund, Slite, Romakloster, Klintehamn och Hemse. Hela affären är på totalt 456 miljoner kronor och är en av de största någonsin på Gotland.

Annons

– Både Region Gotland och Gotlandshem står inför stora investeringar. Genom den här affären kan vi sänka våra lånekostnader, kommenterar regionstyrelsens ordförande Åke Svensson.

På Region Gotlands hemsida framgår vidare att hyresavtalen förblir oförändrade för de allra flesta eftersom regionen hyr lägenheterna under lång tid, 20 år för särskilt boende och 10 år för gruppboende. Det innebär att hyresgästerna fortsätter att hyra av regionen.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

– Det har naturligtvis varit mycket viktigt för oss att försäkra oss om att den här affären inte drabbar de boende i form av exempelvis högre hyror, uppger Åke Svensson.

Annons

Läs mer: Gotlandshem säljer hus för att ha råd att renovera

Läs också Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.