Annons

Fastighetsaffär för nästan en halv miljard på Gotland

Gotland Gotlandshem och Region Gotland säljer 14 fastigheter till Hemsö. Det handlar främst om äldreboenden.

I och med uppgörelsen äger och förvaltar Hemsö i stort sett samtliga äldreboenden på Gotland.

– Det här är startskottet för ett långsiktigt samarbete med Region Gotland i syfte att förvalta och utveckla bra boendeformer för de äldre i hela regionen. På varje ort där Hemsö verkar säkerställer vi en lokal förankring och en förståelse för regionens och kommunens behov av samhällsfastigheter, säger Hemsös vd Per Berggren i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fyra av fastigheterna förvärvas av Region Gotland och tio av Gotlandshem. Fastigheterna ligger i Visby, Fårösund, Slite, Romakloster, Klintehamn och Hemse. Hela affären är på totalt 456 miljoner kronor och är en av de största någonsin på Gotland.

Annons

– Både Region Gotland och Gotlandshem står inför stora investeringar. Genom den här affären kan vi sänka våra lånekostnader, kommenterar regionstyrelsens ordförande Åke Svensson.

På Region Gotlands hemsida framgår vidare att hyresavtalen förblir oförändrade för de allra flesta eftersom regionen hyr lägenheterna under lång tid, 20 år för särskilt boende och 10 år för gruppboende. Det innebär att hyresgästerna fortsätter att hyra av regionen.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Det har naturligtvis varit mycket viktigt för oss att försäkra oss om att den här affären inte drabbar de boende i form av exempelvis högre hyror, uppger Åke Svensson.

Annons

Läs mer: Gotlandshem säljer hus för att ha råd att renovera

Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.