HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fem bolag vill bygga i Skellefteå

Skellefteå Fem förslag har kommit in till Skellefteå kommuns byggtävling. Det handlar om att bygga affärslokaler och lägenheter för unga på en tomt i centrala stan. Den som vinner får förverkliga sitt projekt.

​Första april var sista dag för att lämna in tävlingsbidrag. När dagen gick till ända hade fem förslag kommit in till Skellefteå kommun. De flesta förslagen är från Skellefteåbaserade företag.

– Det finns potential i förslagen även om de inte är helt kompletta, men det får vi diskutera med byggherrarna, säger Patrik Larsen på Skellefteå kommun.

Läs ocksåForskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"bo med andra

Ett första möte med bedömningskommittén har redan ägt rum och Larsen tror att tjänstemännen kommer att kunna förorda ett vinnande förslag redan nästa vecka.

– Det är ju en företrädesvis liten tomt så det finns ingen anledning att dra ut på det.

Sedan är det kommunstyrelsen som beslutar vilket av förslagen som kommunen ska gå vidare med. det innebär att den byggherre som lagt förslaget får ytterligare tid på sig att förfina det.

Läs ocksåEmil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringenEmil Cedersjö visar hur många bilar som står felparkerade i kvarteret Senapsfabriken. Samtidigt finns lediga parkeringsplatser som folk inte vill hyra på grund av kostnaden.

Väljer kommunen att anta byggherrens förfinade förslag ges denne möjlighet att köpa tomten och förverkliga bygget. det är detta som är själv priset i tävlingen.

Kommunen ser gärna att det byggs hyreslägenheter på tomten, helst med mindre lägenheter. I bottenplanen får det gärna ges plats för affärer.

Här kan du läsa mer om tävlingen.

Läs ocksåFå skyddsrum i nya stadsdelarCarolina Llanos och Anders Thorsted med Astrid, tre veckor, i vagnen bor i den nya stadsdelen Rosendal i Uppsala, som har vuxit fram efter att Sveriges skyddsrum byggdes.
Läs också Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.