Annons

Fem bolag vill bygga i Skellefteå

Skellefteå Fem förslag har kommit in till Skellefteå kommuns byggtävling. Det handlar om att bygga affärslokaler och lägenheter för unga på en tomt i centrala stan. Den som vinner får förverkliga sitt projekt.

​Första april var sista dag för att lämna in tävlingsbidrag. När dagen gick till ända hade fem förslag kommit in till Skellefteå kommun. De flesta förslagen är från Skellefteåbaserade företag.

– Det finns potential i förslagen även om de inte är helt kompletta, men det får vi diskutera med byggherrarna, säger Patrik Larsen på Skellefteå kommun.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Ett första möte med bedömningskommittén har redan ägt rum och Larsen tror att tjänstemännen kommer att kunna förorda ett vinnande förslag redan nästa vecka.

– Det är ju en företrädesvis liten tomt så det finns ingen anledning att dra ut på det.

Annons

Sedan är det kommunstyrelsen som beslutar vilket av förslagen som kommunen ska gå vidare med. det innebär att den byggherre som lagt förslaget får ytterligare tid på sig att förfina det.

Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

Väljer kommunen att anta byggherrens förfinade förslag ges denne möjlighet att köpa tomten och förverkliga bygget. det är detta som är själv priset i tävlingen.

Kommunen ser gärna att det byggs hyreslägenheter på tomten, helst med mindre lägenheter. I bottenplanen får det gärna ges plats för affärer.

Annons

Här kan du läsa mer om tävlingen.

Läs ocksåEnsamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"
Läs också Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.