Annons

Fiber ger högre hyror i Vadstena

Vadstena Vadstena fastighets AB satsar på bredband via fiber. Detta ska ge högre hastigheter och ökad valfrihet för hyresgästerna, men också högre hyror.

I dag erbjuder kommunägda VFAB sina hyresgäster internetuppkoppling via kabeltv-nätet. Det gör att hastigheten är begränsad och man är hänvisad till en viss leverantör.

– Vi har börjat titta på att dra fiber till alla lägenheter i ett nytt, operatörsneutralt nät, säger VFAB:s vd Lars Larenius.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Att det ska ske är redan bestämt men bolaget arbetar fortfarande med att finslipa detaljerna och en upphandling ska göras. Dessutom ska VFAB och Hyresgästföreningen förhandla om hur stor hyreshöjning det ska bli med anledning av installationen. Lars Larenius kan i nuläget inte säga hur mycket pengar det skulle kunna röra sig om.

Annons

– Men över hälften av alla Saboföretag har gjort det här redan så det finns en standardmodell att utgå från.

Exakt när arbetet kan vara klart är för tidigt att säga, enligt Lars Larenius, eftersom det fortfarande återstår en del förberedelser.

Läs ocksåBredbandet stryps – från 100 till 1 megabit: "Det blir försämrat"

– Men vi ska göra det här under 2016, är det tänkt.

Annons

Fotnot: Sabo är de allmännyttiga bostadsbolagens organisation.

Läs också Så blir din hyra 2021 i Östergötland Om 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna VFAB:s vd slutar med omedelbar verkan Högre hyror för drygt 700 hyresgäster i Vadstena

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.