Annons

Fifflade med hyresgästers pengar

Uppsala En förtroendevald i en studenthyresgästförening i Flogsta, Uppsala, har tagit 130 000 kronor från föreningskassan. – Det inträffade är mycket tråkigt. Hyresgästernas pengar får inte användas för privata ändamål, säger Martin Hansson, ordförande i Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder, Hus.

”Lånet” upptäcktes vid en ordinarie revision av föreningens revisorer, men pengarna hade då redan satts tillbaka.

När årsmöte hölls för Hyresgästföreningen i Hamberg, som är en del av studentstadsdelen Flogsta, blev inte ledamotens fråga om ansvarsfrihet beviljad. Ändå fick ledamoten, som då redan erkänt och betalat tillbaka summan, nytt förtroende, dock som suppleant. Men efter årsmötet har personen valt att avsäga sig uppdraget, efter påtryckningar från resten av styrelsen. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Händelsen har polisanmälts och en omrevision har inletts av en extern revisor.

Annons

Enligt Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder, Hus, måste föreningen i Hamberg nu skapa rutiner för att ha fler aktiviteterna och mindre pengar kontant:

Det är inte rimligt att en lokal hyresgästförening har nästan 100 000 kronor utan att ha en plan för dem. Pengarna ska användas för aktiviteter eller större investeringar, skriver Hus i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåMän förfalskade intyg för att få bo kvar i studentlyorna – så olika agerade polisenExteriörbild på Öbos huvudkontor. Infällt i bilden syns två svarta silhuetter med texten "Går fri" respektive "dömd" under.

– Det som är glädjande är att hyresgästerna inte lider någon slutlig skada och att kontrollsystemet med revisorerna ändå fungerat, säger Martin Hansson, ordförande för Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder.

Läs också Madeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar” Efter månader av störd sömn tog Dick ett snack med epa-raggarna – ”Var väldigt nervös” Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen Toppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.