HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flera byggprojekt i Timrå

Timrå Nu tar både Timråbo och privata företag bostadskrisen på allvar och sätter ner spaden i marken. Flera byggplaner har nu rullat igång.

Många bostäder planeras att byggas i Timrå de kommande åren. Dels nya hus i centrum men också bostäder nere vid Vivstavarv. Det kommunala bolaget Timråbo ska bygga ett stort hus i centrum. Går det bra kan det bli ännu fler, rapporterar P4 Västernorrland.

Förutom Timråbos stora hus på Köpmangatan förbereder kommunen också en försäljning av Vivsta gamla skola. Antingen att den byggs om till bostäder eller rivs för ännu ett nytt stort bostadshus med lägenheter.

Läs ocksåMathilda får hyran sänkt efter historisk överenskommelse

– Det är betydligt fler som söker lägenheter idag jämfört med för tre år sedan. Så efterfrågan på bostäder i centrala Timrå är stor säger Lotta Björklund, vd på Timråbo, till radion.

Även nere mot Vivstavarv planerar ett privat bolag att bygga upp en ny bostadslänga med lägenheter.

– Det är numera vanligt att äldre bor kvar hemma så länge som möjligt. Dessutom har flyktingvågen också bidragit positivt till att fler nu söker bostad i Timrå, säger Lotta Björklund.

Läs ocksåHundratals hyresgäster i Uppsala får kraftigt sänkta hyror

För det kommunala bostadsbolaget Timråbo kan det bli tal om att bygga ännu fler stora hus om projektet på Köpmangatan slår väl ut.

– Ja vi pratar mycket om det och vi får väl se när vi utvärderat det bygget om vi ska bygga fler hus, säger Lotta Björklund. Det blir i så fall inte i anslutning till det första huset utan vi söker då tomter på andra platser i centrala Timrå, säger hon.

Timråbos bygge i centrala Timrå kan komma att starta våren 2017 om detaljplan och bygglov godkänns.

Läs ocksåSusann blev sjuk av dålig ventilation i nyproduktion

– Går det som planerat kan de första hyresgästerna flytta in december 2018, säger Lotta Björklund vd på Timråbo.

Läs också Hyran i nybyggen stiger – men helt fri hyressättning planeras Varannan kommun har brist på bostäder för funktionsnedsatta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.