Annons

Föreningens förbundschef slutar

Nyheter Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson slutar sin tjänst i förtid. Han meddelande personalen sitt beslut tidigare i dag.

Han hade möjlighet att stanna kvar på sin post fram till 2018, men Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson väljer att kliva av redan i oktober i år. Anledningen är, enligt honom, det stora förändringsarbete som föreningens stämma väntas fatta beslut om i juni. Det kallas Agenda 2022 och riktningen pekas ut i Framtidsbyråns rapport.

– Jag stöder framtidsarbetet till 100 procent och tycker det är helt rätt färdväg för Hyresgästföreningen. Men hela organisationen måste ställa om sig. Det hade inte blivit bra om jag skulle börja leda det arbetet samtidigt som en ny förbundschef rekryteras och som skulle tagit över mitt i förändringsarbetet. Kanske skulle jag ha dragit igång saker som jag senare inte behövt stå för, säger Jan Johnsson.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Under de senaste åren har Jan Johnsson bland annat fått hantera en långdragen konflikt mellan föreningens förbundskontor och Hyresgästföreningen region Stockholm, som är den största av föreningens nio regioner.

– Det klart att tidvis varit tufft. Men nu är vi på rätt väg, vi har ett bra och mycket mer öppet samarbete nu än tidigare, säger Jan Johnsson.

Annons

När han kliver av rollen i oktober kommer han att finnas kvar på förbundskontoret i ytterligare ett år, tills Jan Johnsson fyller 62 år.
Vad han kommer jobba med under året han är kvar på Hyresgästföreningen är inte klarlagt.

Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

– Men jag kommer arbeta nära förbundsordförande Marie Linder. Om min efterträdare så önskar kommer jag finnas till hands.

Jan Johnsson vill inte gå in på om det gjordes några försök att få honom att stanna på förbundschefsposten längre. Han har haft tjänsten som högste tjänsteman inom Hyresgästföreningen sedan 2009. Innan dess var han kommunikationschef mellan 1999 och 2006.

Annons

När Jan Johnsson går i pension vid 62 år får han behålla 60 procent av lönen fram tills han fyller 65 år. Det innebär att han uppbär närmare 2,5 miljoner kronor. Jan Johnsson har inga kommentarer kring dessa villkor.

Läs ocksåEfter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i MalmöPorttelefon med MKB:s logga och händer som håller en sedalbunt.
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.