Annons

Företag konkurrerar med Hyresgästföreningen

Södermanland ​''Hyresgästföreningen är dyr och överorganiserad''. Därför startas ett företag som ska erbjuda samma tjänster som Hyresgästföreningen. - Vi är trötta på monopolet, säger initiativtagaren Ingvar Rudling.

​Företagaren Ingvar Rudling har under flera år varit aktiv inom Hyresgästföreningen i Sörmland. I höstas avgick han och hela styrelsen efter en konflikt med regionstyrelsen i region Mitt, något som Hem & Hyra berättade om då. 

Annons
Tillsammans med medlemmar som gått ur föreningen på andra håll i landet samt intresserade företagare, håller Ingvar Rudling på att starta en konkurrerande verksamhet till Hyresgästföreningen: företaget ”Boinflytande AB”.
– Hyresgästföreningen är egentligen ingen förening längre, utan ett försäkringsbolag för hyresgäster, men som inbillar medlemmarna att de har något att säga till om, Ingvar Rudling.
Företaget ska förhandla hyror, hjälpa till med hyresjuridiska problem och hjälpa kunderna att utveckla sina bostadsområden.
Ingvar Rudling tror inte att det kommer att bli svårt att locka till sig kunder till det nya företaget. Priset för att vara ansluten kommer att vara cirka 50 kronor i månaden i stället för Hyresgästföreningens 79.
Förutom priset tror han att företagets tydlighet kommer att locka.
– Hyresgästföreningen är otroligt överorganiserad. Det arbetar för många tjänstemän för att föreningen ska kunna skötas rationellt. Dessutom ska vi arbeta för att endast gynna hyresgäster och inte vara en socialdemokratisk angelägenhet, säger han.
På en månad har Boinflytande AB enligt Rudling fått in närmare tio miljoner kronor. Pengarna kommer främst från de tre företag som står bakom bildandet, men även privatpersoner har bidragit. Pengarna ska användas för att marknadsföra det nya företaget.
I dag, onsdag, ska företaget lägga upp sin hemsida på prov och till hösten kommer man att dra igång verksamheten på riktigt. Rudling räknar med att företaget inom tre år kommer att ha en halv miljon kunder.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hela styrelsen avstängd efter grova rasistiska och sexistiska kommentarer Kaj har suttit i styrelsen i 43 år Engagerade hyresgäster sökes till Norberg-Fagersta Hyresgästerna åker ut från Balders lokal i Åstorp Östersundshems nya styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.