Annons

Förråd blir 60 nya lägenheter

Sigtuna Av 350 förråd i hyreshusen på Norrbackavägen i Märsta har det blivit 66 nya lägenheter. För första gången ska Rikshem fördela en del av lägenheterna till dem som bor i området.
Foto: Cecilia Landmark
Visning. Intresset var stort när de nya hyresrätterna presenterades.

Rikshem har byggt om förråd till ettor. När första lägenheten visades upp, var intresset stort bland hyresgästerna i området. Många besökare passade på att skriva upp sig på intresselistorna för att få flytta in.

– Det är första gången som Rikshem inte lämnar alla lägenheter till bostadsförmedlingen. Det är ett sätt att ge tillbaka för att hyresgästerna stått ut under byggtiden, säger David Svensson, förvaltare på Rikshem.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hur många av lägenheterna som kommer att fördelas med ”förtur” respektive bostadsförmedlingen är inte klart.

Annons

Flera bostadsbolag, till exempel Signalisten och Värmdö Bostäder, har tidigare prövat att bygga om förråd till lägenheter.

Hyran blir högre än i grannlägenheterna. Men att bygga på det här sättet har varit kostnadseffektivt, enligt Rikshem. Värme, ventilation och vatten fanns redan. Hyresgästerna kommer att få sina nya förråd i skyddsrum och nybyggda gårdshus med sedumtak.

Annons
Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.
Läs också Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.