Annons

Försenat hus klart för inflyttning

Motala Platens nya hyreshus på Redareplan är färdigt och fylls nu med hyresgäster. Den oro som funnits för buller tycks vara obefogad, menar hyresgästerna Kajja-Leena och Tauno Sillanpää.

Efter många turer står huset på Drottninggatan 77-79 där till sist. Redan för tio år sedan hade Platen planer att bygga på Redarplan i Motala. Men projektet drog ut på tiden. Bland annat visade det sig att det prispressade kombohus som hyresvärden först tänkt bygga inte godkändes på den del av tomten som ligger mot den högtrafikerade Drottninggatan eftersom hustypen inte är tillräckligt bullerisolerad.

Men ritningarna gjordes om och till sist kom bygget i gång. I morgon, den 1 november, är det formellt dags för inflyttning i de 22 lägenheterna, tvåor, treor och fyror.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men vi fick hämta nycklarna redan i torsdags, berättar Tauno Sillanpää.

Han och hustrun Kajja-Leena säljer villan i Motala där de bott i 29 år för att bli hyresgäster. Flera faktorer ligger bakom beslutet. Dels hälsoskäl och dels känns huset på 150 kvadratmeter väl stort nu när de tre barnen blivit vuxna och flyttat hemifrån.

Annons

När de tackade ja till trean på 72 kvadratmeter i somras var huset fortfarande en byggarbetsplats och någon lägenhet att gå på visning i fanns ännu inte. De var därför nyfikna och spända när de fick besöka sin blivande bostad för första gången för bara ett par veckor sedan. Senare i veckan går det stora flyttlasset med de möbler som ska med.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

– Det känns spännande det här. Men det känns bra, säger Kajja-Leena.

De var lite oroliga för hur det skulle vara att bo bara ett par meter från Drottninggatan, men konstaterar att trafikbullret knappt hörs alls så länge fönstren är stängda.

Annons

Paret Sillanpää är ett typiskt exempel på vilka som flyttar in på Redareplan. Enligt Bostadsstiftelsen Platen är majoriteten av de nya hyresgästerna par som flyttar från eget hus.
Den 1 december är det inflyttning i det tredje och sista huset på tomten, med ytterligare elva lägenheter. Även dessa är uthyrda.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.
Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.