Annons

Försenat hus klart för inflyttning

Motala Platens nya hyreshus på Redareplan är färdigt och fylls nu med hyresgäster. Den oro som funnits för buller tycks vara obefogad, menar hyresgästerna Kajja-Leena och Tauno Sillanpää.

Efter många turer står huset på Drottninggatan 77-79 där till sist. Redan för tio år sedan hade Platen planer att bygga på Redarplan i Motala. Men projektet drog ut på tiden. Bland annat visade det sig att det prispressade kombohus som hyresvärden först tänkt bygga inte godkändes på den del av tomten som ligger mot den högtrafikerade Drottninggatan eftersom hustypen inte är tillräckligt bullerisolerad.

Men ritningarna gjordes om och till sist kom bygget i gång. I morgon, den 1 november, är det formellt dags för inflyttning i de 22 lägenheterna, tvåor, treor och fyror.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Men vi fick hämta nycklarna redan i torsdags, berättar Tauno Sillanpää.

Han och hustrun Kajja-Leena säljer villan i Motala där de bott i 29 år för att bli hyresgäster. Flera faktorer ligger bakom beslutet. Dels hälsoskäl och dels känns huset på 150 kvadratmeter väl stort nu när de tre barnen blivit vuxna och flyttat hemifrån.

Annons

När de tackade ja till trean på 72 kvadratmeter i somras var huset fortfarande en byggarbetsplats och någon lägenhet att gå på visning i fanns ännu inte. De var därför nyfikna och spända när de fick besöka sin blivande bostad för första gången för bara ett par veckor sedan. Senare i veckan går det stora flyttlasset med de möbler som ska med.

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

– Det känns spännande det här. Men det känns bra, säger Kajja-Leena.

De var lite oroliga för hur det skulle vara att bo bara ett par meter från Drottninggatan, men konstaterar att trafikbullret knappt hörs alls så länge fönstren är stängda.

Annons

Paret Sillanpää är ett typiskt exempel på vilka som flyttar in på Redareplan. Enligt Bostadsstiftelsen Platen är majoriteten av de nya hyresgästerna par som flyttar från eget hus.
Den 1 december är det inflyttning i det tredje och sista huset på tomten, med ytterligare elva lägenheter. Även dessa är uthyrda.

Läs ocksåCentralt boende mitt i smeten – om pippin själv får väljaEn fiskmås har lagt bo mitt i en trafikerad korsning. Bussar åker förbi och en andra bild visar äggen den ruvar på.
Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.