HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortfarande oklara extrakostnader för kabelnedsläckning

Göteborg Det är fortfarande oklart vilka extrakostnader allmännyttan i Göteborg haft för sin övergång från kabel till fiber.

En fråga som dök upp i februari, när Hyresgästföreningen och bostadsbolagen nådde sin uppgörelse, är vilka extrakostnader allmännyttan haft för sin övergång från kabel till fiber.

Till att börja med fick alla hyresgäster en 500 kronors engångsrabatt på hyran i februari. Med runt 70 000 hushåll innebär det en kostnad på 35 miljoner kronor för bostadsbolagen. Till det kommer kostnaden för alla de hyresgäster som enbart väljer ett baspaket av tv-kanaler. Hur många det blir totalt är dock än så länge oklart.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

Dessutom finns ytterligare en kostnadspost. Hyresgäster som redan köpt en box och tecknat ett tv-avtal har under våren haft möjlighet att ångra sig, för att istället tecknat ett billigare baspaket. I de fallen har allmännyttan gått in och betalat tjänsteleverantörerna.

Totalt har lite mer än 4 000 hyresgäster använt sig av den möjligheten. För det får bostadsbolagen i snitt, som det ser ut just nu, betala runt 3 000 kronor per lägenhet. Det ger en summa på 12 miljoner – men den siffran vill Göran Leander absolut inte skriva under på.

– Den summan blir inte rätt. Vi är inte färdiga med alla de här ärendena, och en del som ångrat sig ”ångrar sig en gång till”, om du förstår vad jag menar. Så jag tror att den här kostnaden blir lägre.

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor
Läs också Starka reaktioner på hyreshöjning i Göteborg – ”empatistört” Nu höjs hyrorna för 73 000 hushåll i Göteborg Flyttade till Tyskland – hyrde ut svart och tog ockerhyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.