HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förtroendevald väntar stämning för bildstöld

Stockholm Krav på 3 200 kronor för bildstöld och hot om stämning. Det är innebörden i ett brev från Hyresgästföreningens advokat till Bror Sandström, förtroendevald i Hyresgästföreningen.

Tvisten mellan Hyresgästföreningen region sydost och Bror Sandstrom, förtroendevald i Hyresgästföreningen, går vidare. Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Sara Anderberg, kommunikationschef på Hyresgästföreningen region Sydost krävt 30 000 kronor i skadestånd av Bror Sandström för att denne publicerat en bild utan region Sydost tillåtelse.

Hyresgästföreningen Södermalm, där Bror Sandström, ingår kontrade å sin sida med att kräva att region Sydost bad om ursäkt och drog tillbaka kravet.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

När Bror Sandström vägrade betala kopplade Hyresgästföreningen in advokatbyrån Danowsky & Partners. I ett brev daterat den 14 april skriver advokatbyrån att Hyresgästföreningen inte längre kräver 30 000 kronor utan 3 200 kronor, 1000 kronor för bildpubliceringen och 2 200 kronor i skadestånd.

Men Bror Sandström tänker inte betala.

– De kommer inte att få en spänn. Om jag betalar tycker jag det vore som att erkänna att jag har gjort fel och det tycker jag inte jag har gjort, säger han.

Annons
Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

Brevet från advokatbyrån innehåller också ett utkast till en stämningsansökan mot Bror Sandström. Kontentan i brevet är att om han inte inom tio dagar meddelar att han ska betala 3 200 kronor så överväger Hyresgästföreningen att gå vidare med en stämning.

– Risken är att det drabbar mig ekonomiskt i så fall men jag känner att jag är tvungen att ta fighten.

Hyresgästföreningen kräver också att Bror Sandström betalar 100 000 kronor om han publicerar eller sprider den aktuella bilden utan Hyresgästföreningens tillstånd. Han ska också bekräfta att alla exemplar av bilden förstörs.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Om Hyresgästföreningen kommer att skicka in en stämningsansökan i morgon när svarstiden för de tio dagarna går ut är oklart.

Annons

Hem & Hyra har sökt kommunikationschefen Sara Anderberg som hänvisar alla frågor till advokaten John Olsson på Danowsky & Partners. John Olsson, säger att han i dagsläget inte vet om de kommer att lämna in en stämningsansökan.

Bakgrunden till historien är att Bror Sandström distribuerar det digitala nyhetsbrevet ”Hyresstressen” som saknar ansvarig utgivare och som publicerat en bild från en reklamfilm som Hyresgästföreningen producerat.

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.