Annons

Fortsatt tvist i Sandviken

Sandviken ​Den partssammansatta Hyresmarknadskommittén tar inte upp de strandade hyresförhandlingarna mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen. Istället uppmanar man parterna att återigen förhandla lokalt.

​Sandvikenhus styrelseordförande Håkan Bengtsson har inga större förhoppningar om att man ska lyckas bättre den här gången, parterna har tärt på varandras förtroende. Han säger till Arbetarbladet:
– Hyresmarknadskommittén ville väl inte ta i skiten. De tyckte att vi stod alldeles för långt ifrån varandra.
Sandvikenhus höjningskrav hör till de högsta i landet, 4,8 procent. Företagets VD Patrick Skoglund har försvarat höjningen med att den behövs för att företaget ska klara sina kostnadshöjningar.
Bo-Inge Andersson, en av Hyresgästföreningens förhandlare, tycker det är synd att Hyresmarknadskommittén inte tog tag i saken.
– Nu blir hyresgästerna lidande eftersom de får retroaktiva hyreshöjningar. Både vi och Sandvikenhus måste försöka lägga manken till och lösa det här så snabbt som möjligt. Om det inte fungerar den här gången heller vet jag inte vad som händer!
Även förhandlingen om 2009 års hyror hos Sandvikenhus gick till Hyresmarknadskommittén.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.