Annons

Fortsatt tvist i Sandviken

Sandviken ​Den partssammansatta Hyresmarknadskommittén tar inte upp de strandade hyresförhandlingarna mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen. Istället uppmanar man parterna att återigen förhandla lokalt.

​Sandvikenhus styrelseordförande Håkan Bengtsson har inga större förhoppningar om att man ska lyckas bättre den här gången, parterna har tärt på varandras förtroende. Han säger till Arbetarbladet:
– Hyresmarknadskommittén ville väl inte ta i skiten. De tyckte att vi stod alldeles för långt ifrån varandra.
Sandvikenhus höjningskrav hör till de högsta i landet, 4,8 procent. Företagets VD Patrick Skoglund har försvarat höjningen med att den behövs för att företaget ska klara sina kostnadshöjningar.
Bo-Inge Andersson, en av Hyresgästföreningens förhandlare, tycker det är synd att Hyresmarknadskommittén inte tog tag i saken.
– Nu blir hyresgästerna lidande eftersom de får retroaktiva hyreshöjningar. Både vi och Sandvikenhus måste försöka lägga manken till och lösa det här så snabbt som möjligt. Om det inte fungerar den här gången heller vet jag inte vad som händer!
Även förhandlingen om 2009 års hyror hos Sandvikenhus gick till Hyresmarknadskommittén.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.