Annons

Full fart på byggandet

Uddevalla Uddevalla ska växa med uppåt 200 bostäder om året under några års tid. Det framgår av en ny plan för byggnation i kommunen. Helst ska man kunna se havet.

För några år sedan var det överskott på bostäder i Uddevalla kommun. Nu har trenden vänt. Men närheten till storregionen Göteborg och Trollhättan och Vänersborg, är kommunen optimistisk och hoppas att Uddevalla är så attraktiv som stad att folk vill flytta hit. Här erbjuds attraktiva lägen.

Annons
– Det är de relativt låga räntorna som satt fart. Vi erbjuder bra lägen mot havet, säger Håkan Björkman, stadsbyggnadschef i Uddevalla kommun.
Under de närmaste 3-4 åren planerar kommunen för 200 nya bostäder om året på 30 platser.
Det blir villor, småhus och lägenheter med hyresrätt och med bostadsrätt.
I slutet av året står Uddevallahems 27 småhus i Misteröd klara. De byggs som ekologiska hus, där boende och hushållsmaskinerna är de huvudsakliga värmekällorna.
Nyligen hade Uddevalla kommun och Uddevallahem en Bodag. Där diskuterades för vem man ska bygga. Enigheten var stor. Man ska bygga för seniorer, ungdomar, så kallade hemvändare och nyinflyttade.
– Men nyproduktionen riktar sig inte kostnadsmässigt till ungdomar, konstaterar Håkan Björkman.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.