Annons

Fullt hus på Vapelhöjden

Sundsvall I går tecknas det sista kontraktet av de 37 lägenheterna i höghuset på Vapelhöjden som invigs av bostadsministern 26 mars.

Nu är det fullbelagt i höghuset på Vapelhöjden. Sista kontraktet undertecknades igår.

Nästan 5 000 intresseanmälningar har kommit in sedan i oktober då lägenheterna på Vapelhöjden släpptes och blev bokningsbara.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har varit ett stort intresse och vi är glada över att alla kontrakt nu är tecknade, säger Marie Selin, vd för bostadsbolaget Mitthem.

Mitthem är först ut i landet att bygga den här typen av hus, Kombohus Plus. Konceptet har tagits fram av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, för att underlätta bostadsbyggandet av hyresrätter.

Annons

Nu laddar Mitthem för invigning den 26 mars och nya bostads- och stadsutvecklingsminsiter Mehmet Kaplan kommer att vara på plats för att klippa bandet.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Vårt bygge har väckt nationellt intresse. Bostadsminister Mehmet Kaplan kommer och det är roligt att vi kan sätta Sundsvall på Sveriges bostadskarta, säger Marie Selin.

Ett hundratal inresta gäster från hela landet väntas delta vid invigningen den 26 mars. Under dagen kommer också ett heldagsseminarium om bostadsbyggande och stadsutveckling att hållas.

Annons

Vapelhöjden med sina 37 lägenheter är den första delen av Mitthems satsning på att fram till 2021 bygga 500 nya lägenheter.

Läs ocksåNya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"
Läs också Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.