Annons

Gamla Byn stäms och stämmer

Avesta Striden om rätten till namnet Nya Byn går vidare. Gamla Byn och Rivella stämmer nu varandra vid olika domstolar.

Som Hem & Hyra tidigare berättat i ett flertal artiklar, senast för en månad sedan, pågår en namnstrid mellan Avestas kommunala bostadsföretag och Rivella. Avesta Tidning berättar nu att striden går vidare.

Rivella stämmer Gamla Byn vid tingsrätten i Falun för att få rätten att använda namnet Nya Byn. Rivella anser att de har rätt till namnet trots att Gamla Byn registrerat det som sitt vid Bolagsverket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Gamla Byn i sin tur tar ärendet till Marknadsdomstolen och hänvisar till renommésnyltning. Gamla Byn menar att Rivella åker snålskjuts och på ett otillbörligt sätt vilseleder presumtiva hyresgäster som kan tro att Gamla Byn fortfarande förvaltar Rivellas fastigheter i Krylbo och Karlbo, skriver AT vidare.

Annons

Renommésnyltning är den juridiska termen för när en företagare utan tillåtelse knyter an till ett annat företags verksamhet eller märkesnamn vilket gör att företagen och deras verksamhet kan blandas ihop.

Annons
Läs också Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.