HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gavlegårdarna river och bygger nytt

Gävleborg I sommar rivs radhusen på Almvägen i Gävle som hyresgästerna stridit för att få behålla. De nya husen som byggs där de gamla stått ska vara klara 2017.

Sju nya tvåvåningshus med sammanlagt 66 lägenheter ska byggas och kommer att stå färdiga om två år. Lägenheterna kommer att bli ettor, tvåor, treor och fyror.

I ett pressmeddelande påminner kommunala Gavlegårdarna om att den som vill bo på Almvägen gör klokt i att redan nu ställa sig i kö och samla poäng, och nästa år kan intresseanmälan göras. 

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Gavlegårdarna har också sökt bygglov för att bygga ett hyreshus enligt kombomodellen med 12 lägenheter i angränsande Villastaden.

På den gamla Läkeroltomten är tanken att mellan 500-600 nya lägenheter ska byggas. Dessutom planeras nära 100 nya lägenheter i Sätra, även där ska först befintliga hus först rivas.

Sammanlagt kommer under de närmaste åren över 1 300 bostäder att byggas i Gävle enligt Boverkets rapport som baseras på uppgifter från länsstyrelserna och kommunerna själva.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.
Läs också Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Allt Nils ägde försvann i höghusbranden Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.