Annons

Gavlegårdarna river och bygger nytt

Gävleborg I sommar rivs radhusen på Almvägen i Gävle som hyresgästerna stridit för att få behålla. De nya husen som byggs där de gamla stått ska vara klara 2017.

Sju nya tvåvåningshus med sammanlagt 66 lägenheter ska byggas och kommer att stå färdiga om två år. Lägenheterna kommer att bli ettor, tvåor, treor och fyror.

I ett pressmeddelande påminner kommunala Gavlegårdarna om att den som vill bo på Almvägen gör klokt i att redan nu ställa sig i kö och samla poäng, och nästa år kan intresseanmälan göras. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Gavlegårdarna har också sökt bygglov för att bygga ett hyreshus enligt kombomodellen med 12 lägenheter i angränsande Villastaden.

Annons

På den gamla Läkeroltomten är tanken att mellan 500-600 nya lägenheter ska byggas. Dessutom planeras nära 100 nya lägenheter i Sätra, även där ska först befintliga hus först rivas.

Sammanlagt kommer under de närmaste åren över 1 300 bostäder att byggas i Gävle enligt Boverkets rapport som baseras på uppgifter från länsstyrelserna och kommunerna själva.

Annons
Läs ocksåHotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas
Läs också Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.