Annons

Grönskande konsthall bjuder in till gårdsfest

Västmanland Under sommaren har konsthallen Ur och skur vuxit fram under bar himmel i ett bostadsområde på Råby. I morgon lördag avslutas projektet med gårdsfest och picknick.

Festen äger rum mellan klockan 15 och 20 på lekplatsen mellan Tornsvalegatan och Lövsångargatan i södra Råby. Evenemanget är gratis och deltagarna tar med sig sin egen picknick.

Konstnären Linnea Hansander och barn från bland annat Fredriksbergsskolans sommarfritids kommer att framföra ett konstverk som de har skapat tillsammans. Det blir även videokonst, konstworkshop för barn och unga, utställning och livemusik.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Det långa bordet är en del av konsthallen och en samlingsplats för hyresgäster.

Under sommaren har konsthallen, som upphovsmännen kallar för ” en konstnärsdriven lekplats för alla åldrar” varit en mötesplats för workshops, stadsdelsmöten, knytkalas, odling och lek.

Annons
Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Här vräks flest – Mikaela kämpar för att fler ska kunna bo kvar Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.