HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gun är tryggare när huset är sålt

Skåne För två år sedan var Gun Möllers hyresvärd en av regionens värsta, enligt Hyresgästföreningen. Hem&Hyra tog reda på vad som har hänt sedan dess.
Huset har fortfarande samma slitna fasad som för två år sedan. Foto: Petra Martinsson

För två år sedan fanns det med tre hyresvärdar i norra Skåne på listan över Sveriges värsta värdar. En av dem var Gun Möllers värd. När Hem & Hyra träffade henne i huset i Tyringe tyckte hon att det värsta var de gamla och osäkra elinstallationerna. När vi återvänder är det mesta sig likt.
– Men jag känner mig tryggare och nu kommer det någon om jag ringer, säger hon.
Då, för två år sedan, blev läget akut för hyresgästerna när värden inte betalade räkningarna och värmen och elen skulle stängas av. På begäran av Hyresgästföreningen tvångsförvaltades huset omedelbart. En tillfällig förvaltare tog över och den akuta situationen avvärjdes.
– Vi fick lampor i trappan och utebelysning, men förvaltaren har ju inte haft några pengar till större reparationer.
I somras såldes så huset på exekutiv aktion och fick en ny permanent hyresvärd.
– I vinter renoverar vi alla tomma lägenheter, så mycket vi hinner. Tanken är att ta fasaden i sommar men jag har ingen fast tidsplan, säger den nye ägaren Henrik Hörgerud.
För Gun är det fortfarande elen som bekymrar mest.
– Den känns inte bra. Sen skulle jag gärna tapetsera om i sovrummet och fasaden får gärna fixas till.

I år finns enbart en hyresvärd i norra Skåne med på listan över landets värsta värdar. Mer om det kan du läsa här.

Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Så här har det gått  för värdarna som utmärkte sig för två år sedan

  • Max Wallins hyreshus i Tyringe tvångsförvaltades och såldes i somras av kronofogden på exekutiv auktion (se artikel ovan).
  • Thomas Olsgården med hus i bland annat Helsingborg jagades av banker. Under 2013 gick han i personlig konkurs. Senare samma år såldes hans fastighet i Helsingborg, med över 200 lägenheter, på exekutiv auktion.
  • Bo och Sanne Voergaard ägde ett hus i Perstorp som tvångsförvaltades. Fastigheten såldes och fastigheten fick ny ägare.

Läs också Arga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungera Brister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år" Jim och Annika har väntat på hjälp i sex år – nu ger de upp och flyttar Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.