HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Linn är ny ordförande för Hyresgästföreningen i Västerås

Västmanland På årsmötet i mars valdes Linn Wegemo till ordförande för Hyresgästföreningen i Västerås. Hon har innan suttit tre år i styrelsen men på andra poster.
Linn Wegemo

Hur kommer det sig att du engagerade dig i Hyresgästföreningen?
– Jag gillar lokalt engagemang. Jag tror på att människor möts för att göra saker tillsammans, jag tror att samhället blir bättre då.

Hur bor du själv?
– Jag har ett förstahandskontrakt på en tvåa hos det kommunala bostadsbolaget Mimer. Jag har haft tur och kom in snabbt på bostadsmarknaden. Men jag har kompisar som är snart 30 och inte har förstahandskontrakt än – så här kan vi inte ha det.

Läs ocksåNya ungdomsambassadörer på Pettersberg

Vilken är den viktigaste frågan för Hyresgästföreningen i Västerås just nu?
– Det behöver byggas fler lägenheter som folk har råd med. Och sedan behöver vi jobba med att stärka engagemanget generellt, få fler förtroendevalda, fler lokala hyresgästföreningar. Vi ska reagera på sådant som händer och engagera fler, helt enkelt.

Varför är det så få unga som är engagerade i Hyresgästföreningen?
– Jag tror att många inte känner till vår verksamhet. Vi måste bli bättre på att visa vilka verksamheter vi har och att alla är välkomna. Och så måste vi bli bättre på sociala medier så att vi når fler unga. Vi inom Hyresgästföreningen är också så fixerade vid att verksamheten ska vara uppbyggd kring lokala hyresgästföreningar. Men hyr man en bostadsrätt i andra hand finns ingen lokal hyresgästförening. Jag har en idé om att skapa ett Västeråsövergripande nätverk för hyresgäster. Det behöver inte handla om bostadspolitik utan skulle till exempel kunna vara hyresgästernas trädgårdsnätverk för dem som gillar att odla.

Vad har du för intressen för övrigt?
– Jag gillar att baka … Men annars är det folkrörelserna som är mitt liv. Jag brinner för integrationsfrågor. Nu är jag med och arrangerar språkkvällar på Röda korset till exempel.

Läs ocksåMedlemstappet som en uddamålsförlust
Fakta: Linn Wegemo

Namn: Linn Wegemo
Ålder: 33
Bor: I hyrestvåa i Västerås
Aktuell: Som nyvald ordförande för Hyresgästföreningen i Västerås.
Jobbar med: Truckförare.
Övrigt: Sitter med i partistyrelsen för Vänsterpartiet.

Läs också Aros-Gävle drar i nödbromsen - igen Merete ställer trots allt upp för omval i norra Skåne Unga flaggar för att locka unga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.