Annons

Linn är ny ordförande för Hyresgästföreningen i Västerås

Västmanland På årsmötet i mars valdes Linn Wegemo till ordförande för Hyresgästföreningen i Västerås. Hon har innan suttit tre år i styrelsen men på andra poster.
Linn Wegemo

Hur kommer det sig att du engagerade dig i Hyresgästföreningen?
– Jag gillar lokalt engagemang. Jag tror på att människor möts för att göra saker tillsammans, jag tror att samhället blir bättre då.

Hur bor du själv?
– Jag har ett förstahandskontrakt på en tvåa hos det kommunala bostadsbolaget Mimer. Jag har haft tur och kom in snabbt på bostadsmarknaden. Men jag har kompisar som är snart 30 och inte har förstahandskontrakt än – så här kan vi inte ha det.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vilken är den viktigaste frågan för Hyresgästföreningen i Västerås just nu?
– Det behöver byggas fler lägenheter som folk har råd med. Och sedan behöver vi jobba med att stärka engagemanget generellt, få fler förtroendevalda, fler lokala hyresgästföreningar. Vi ska reagera på sådant som händer och engagera fler, helt enkelt.

Annons

Varför är det så få unga som är engagerade i Hyresgästföreningen?
– Jag tror att många inte känner till vår verksamhet. Vi måste bli bättre på att visa vilka verksamheter vi har och att alla är välkomna. Och så måste vi bli bättre på sociala medier så att vi når fler unga. Vi inom Hyresgästföreningen är också så fixerade vid att verksamheten ska vara uppbyggd kring lokala hyresgästföreningar. Men hyr man en bostadsrätt i andra hand finns ingen lokal hyresgästförening. Jag har en idé om att skapa ett Västeråsövergripande nätverk för hyresgäster. Det behöver inte handla om bostadspolitik utan skulle till exempel kunna vara hyresgästernas trädgårdsnätverk för dem som gillar att odla.

Vad har du för intressen för övrigt?
– Jag gillar att baka … Men annars är det folkrörelserna som är mitt liv. Jag brinner för integrationsfrågor. Nu är jag med och arrangerar språkkvällar på Röda korset till exempel.

Annons
Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Fakta: Linn Wegemo

Namn: Linn Wegemo
Ålder: 33
Bor: I hyrestvåa i Västerås
Aktuell: Som nyvald ordförande för Hyresgästföreningen i Västerås.
Jobbar med: Truckförare.
Övrigt: Sitter med i partistyrelsen för Vänsterpartiet.

Läs också Nya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss" Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.