Annons

Här får du hjälp att fixa förstahandskontraktet

Nyheter ​Hösten närmar sig. Det innebär att många söker efter ett nytt hem. Hem & Hyra tipsar om hur du kan finna en hyresrätt i landets fem största kommuner.
Ungdomar bestämmer sig för att flytta hemifrån för att studera eller jobba. På Facebook ändrar många sin relationsstatus från ”singel” till ”i ett förhållande” – eller tvärtom. Sommaren är tiden på året då det händer många saker i våra liv som får oss att leta efter nytt tak över huvudet.
 
Hem & Hyra har gjort en rundringning bland landets bostadsförmedlingar och hyresvärdar. De har lite olika erfarenheter. 
– När det är fint väder ute är det inte så många som hör av sig. Men ju närmare skolstarten vi kommer ringer telefonen desto mer. Ofta är det studenter och folk som skiljt sig som vill ha en bostad, säger Ylva Forslund, bostadskonsulent på Einar Mattsson, en privat fastighetsägare med över 5000 lägenheter i Storstockholm.
 
På Stockholms stads bostadsförmedling är det högt sökttryck hela året. Förmedlingschef Mona Lindén berättar att det just nu främst är studenter som letar bostad.
 
Boplats Göteborg är en portal dit både kommunala och privata fastighetsägare anmäler lediga lägenheter. Vd:n Maria Meyer-Martins berättar att det varit full fart hela sommaren. Det är folk i alla åldrar som hör av sig.
– I veckan har jag fått flera samtal från människor som sålt villan eller bostadsrätten och vill ha en hyresrätt snabbt. Har man inte varit på bostadsmarknaden på ett tag kan det vara svårt att veta att det inte bara är att få en hyreslägenhet hux flux, säger Maria Meyer-Martins.
 
Svårt att hitta rätt i lägenhetsletardjungeln? Här till vänster har du en länklista till bostadsförmedlingar och hyresvärdar i de fem största städerna. Har du fler bra tips? Hör av dig till oss, kontaktinfo finner du nedan.

Annons
Fakta: Här får du hjälp att fixa förstahandskontraktet

Stockholm:www.bostad.stockholm.se/sv/  Stockholms stads bostadsförmedling.www.einarmattsson.se/ privat hyresvärd med över 5 000 lägenheter i Storstockholm.www.wallenstam.se/boende stor privatvärd med lägenheter i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.www.botrygg.se Privat hyresvärd med lägenheter som även äger bostäder i bland annat Linköping och Malmö.

 

Göteborg:www.boplats.se Portal för bostadssökande i Göteborg.

 

Malmö:www.boplatssyd.se portal för bostadssökande i Malmö.
 
Uppsala: 
www.uppsalahem.se  Uppsalas största kommunala bostadsföretag.www.uppsala.se/sv/Boendemiljotrafik/Bygga–bo/Bostader–tomter/Hyresratter/ Uppsala kommuns länksamling till privata hyresvärdar:www.stenafastigheter.se Privat fastighetsägare som även har lägenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Halmstad.
 
Linköping:www.stangastaden.se Det största kommunala bostadsföretaget. www.willhem.se Privat bostadsbolag med lägenheter ibland annat Linköping.www.graflunds.se privatvärd med lägenheter ibland annat Linköping.

Läs också Guide till hemförsäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.