Annons

Här fick 734 år sin belöning

Halland Över 40 förtjänsttecken delades ut under region norra Skånes höstfullmäktige. Samtidigt klubbades budgeten på 59 miljoner kronor och ett nollresultat.
Foto: Petra Martinsson
Här är ett gäng som enskilt har varit aktiva i 20 år: Lena Ingemansson, Rose-Marie Jönsson, Margareta Bohm och Pär Borgström. Längs till vänster syns regionordförande Rigmor Wilderoth. Foto: Petra Martinsson

Den som har varit aktiv i Hyresgästföreningen belönas numera med en nål, förtjänsttecken, efter fem, tio och 20 år. Bronsnålen efter fem år är ny.
– Jag har räknat ut att de som har rätt till förtjänsttecken idag har tillsammans varit aktiva i 734 år, berättade ordförande Rigmor Wilderoth.

Nu fanns inte alla på plats i helgen men många, över 40 personer.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Öka hyresgästernas inflytande vid ombyggnationer. Det är ett prioriterat område för Hyresgästföreningen och för region norra Skåne under 2015. Verksamhetplan och budget klubbades under höstfullmäktige som hölls i Helsingborg. Enligt budget har regionen 59 miljoner kronor till sitt förfogande och delegaterna röstade för att resultatet ska landa på noll. Kostar gör saker som löner, lokaler, resor, sammanträden, reklam och en nationell avgift till Hyresgästföreningen. Intäkterna kommer framför all från medlemsavgifter och hyressättningsavgifter.

Region norra Skåne består av 24 kommuner i norra Skåne och södra Halland.

Annons
Läs också Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner Regionfullmäktige med valupptakt i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.