Annons

Här finns Mälardalens populäraste hyresrätter

Eskilstuna I den dolda pärlan Kyrkbacken i Västerås finns Mimers mest eftertraktade hyresrätter. I Uppsala är det mest poppis att hyra i Sala backe och Tunabackar.

Västerås eller Visby? I kvarteren bakom Domkyrkan i Västerås kan man inte vara helt säker på var man befinner sig. Här består gatorna av kullersten i stället för asfalt, rosor klättrar längs faluröda träväggar och vitrappade fasader och de vindlande gränderna bär fantasieggande namn som Lykttändargränd och Skvallergränd. Samtidigt som Kyrkbackens läge är väldigt centralt är området lite undangömt och okänt till och med för många Västeråsare, enligt Petra Sällberg som har bott här i ett hus på 140 kvadrat med sin familj i fem år.

Att Petra och hennes sambo fick  tag i huset var en ren slump.
– Jag skulle flytta hit från Solna, och såg en annons om lägenhetsbyte på Blocket. Vi var de första som hörde av oss.
Huset kallas Linvävargården och uppfördes ursprungligen på 1600-talet, brann ner för ett antal år sedan och byggdes upp från grunden igen. Men kvar från 1600-talet återstår det välvda stenvalvet i källaren, där ena bonusdottern nu har sitt sovrum.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Petra har bara gott att säga om boendet, området och servicen från de två kvartersvärdarna.
– Ibland är det guidade visningar här, sjok av människor som går förbi, vinkar och tittar in. det är jättemysigt!

Annons

Inte ens de knaggliga och ojämna gatorna är ett problem, eftersom de värms upp vintertid.
– Det enda negativa skulle vara att det är svårt att lära barnen cykla, men det är bara att gå bort till skolgården, säger hon och skrattar.

Kommunala bostadsbolaget Mimer har runt 100 lägenheter på Kyrkbacken, och är de  som är absolut mest efterfrågade i bolagets bestånd. För att få tag i en hyresrätt här kan man få stå i kö i upp till åtta år.
– Många av lägenheterna ligger i flerbostadshus. Men vi har även några enskilda fastigheter på Kyrkbacken som är väldigt eftertraktade, säger Mimers vd Fredrik Törnqvist.

Annons
Läs ocksåOkända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska”Pettersberg Bordell

Överlag är det radhus eller lägenhet med uteplats som är mest eftertraktat hos hyresbolagen. Hos Eskilstuna Kommunfastigheter är det upp till tio års kötid på radhus med egen täppa på Slalomvägen och Störtloppsvägen.

Fakta: Här finns de populäraste adresserna

Hem & Hyra har undersökt var hos de kommunala bostadsbolagen i Västerås, Uppsala och Eskilstuna som de mest eftertraktade hyresrätterna finns. 

I Uppsala är det mest populärt att bo på Källparksgatan, Johannesbäcksgatan, Tunabackars gård och Tunagatan. I Eskilstuna är det störst tryck på radhus med uteplatser på Slalomvägen och Störtloppsvägen.

Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.