Annons

Här tar tolv nya lägenheter form

Boxholm Boxholmhus senaste nybygge Solbacken börjar ta form på allvar. Nästan alla lägenheterna är uthyrda.
Foto: Jakob Kindesjö
Tio av tolv lägenheter är uthyrda.

– Vi har kontrakt skrivna på tio av tolv lägenheter, berättar Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

I början av juni ska de tre husen vara klara för inflyttning. Byggnadsprocessen har gått snabbt, mycket på grund av att bolaget valde att satsa på prefabricerade hus, det vill säga, som till stora delar byggs i fabrik och sedan monteras på plats. Det blir också billigare än hus som ritas från grunden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Boxholmshus upplever att det är störst efterfrågan på trerumslägenheter och därför blir det åtta sådana, samt två tvåor och två fyror. Hyrorna är förhandlade med Hyresgästföreningen. Den billigaste tvåan på 63 kvadratmeter kommer att kosta cirka 7 200 kronor i månaden och den dyraste fyran på 83 kvadrat 9 300 kronor.

Fredrik Noaksson konstaterar att det är betydligt mer än för lika stora lägenheter i bolagets äldre bestånd, men menar att hyran ändå är rimlig för att vara nyproduktion.

– Jag tycker att det är en konkurrenskraftig hyra.

Annons
Läs ocksåKommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad

Solbacken ligger på Nygatan 5. Där fanns tidigare en annan byggnad som ursprungligen var en fabrik där det tillverkades likkistor. Under senare år han kommunen bedrivit dagverksamhet i lokalerna, som nu har rivits.

När Hem & Hyra besöker byggarbetsplatsen promenerar Boxholmsbon Miriam Lindström förbi med sin hund. Hon tycker att det är roligt att det byggs nytt på orten, men har också synpunkter.

– Vi lider ju inte precis av platsbrist i den här kommunen, så jag förstår inte varför husen måste stå så tätt, säger hon innan hon promenerar vidare.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Enligt Fredrik Noaksson beror det på byggrättens utformning.

Annons

– Det är den här delen av tomten som vi får ställa husen på, säger han och förklarar att det även handlar om att den nya bebyggelsen ska smälta in med den äldre på samma gata.

– Jag tycker att det är kul att vi kan bygga tolv lägenheter så här centralt i Boxholm, säger Fredrik Noaksson.

Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.