Annons

Härligt hemskt i Hammarkullen

Göteborg Spöktunnel, skräckmasker och kilovis med godis. Halloween kom till Hammarkullen redan i helgen, när Sandeslätt hyresgästförening ordnade pysseldag.

Vid lunchtid i lördags hade det hunnit bli kö utanför Hammarhörnan när Sandeslätts lokala hyresgästförening slog upp portarna för gemensamt Halloweenpyssel för andra året i följd.

I fjol blev premiärarrangemanget en succé med ett 60-tal besökare. I lördags nappade nästan lika många på skräcktemat. Omkring 40 barn och ett tiotal vuxna fick måla egna masker, klippa ut och montera skelett eller måla kort att skicka till släkt och vänner.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men allra mest lockade ett livs levande äventyr: en spöktunnel som arrangörerna hade skapat i lokalens skyddsrum, där utklädda vuxna åstadkom skräckblandad förtjusning bland besökarna.

Annons

– Det var en ständig kö under två timmar, sammanfattar Kristofer Lundberg. Det var väldigt lyckat!

Han är ordförande för Sandeslätts lokala hyresgästförening sedan förra året, och är glad att man kunnat utöka sitt tidigare utbud av bland annat julpyssel och Ullaredsresor. Halloweentema är tacksamt på så vis, resonerar han.

Läs ocksåFyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet"Fem veckor efter att vi ställt frågan till Strömstadsbyggen var hundrastgården klar", säger Petra Hedström (till vänster i röd jacka) med sin mamma Camilla. Hundägarna Anki Salerud och Linda Hansson uppskattar initiativet.

– Det brukar vara populärt både bland barn och föräldrar. Sandeslätt är ett område med mycket barnfamiljer och det är ett sätt att få även föräldrarna att komma. Det är viktigt att det finns aktiviteter, säger han.

Annons

Efter några timmars inspirerande pyssel gav sig en del av deltagarna iväg på ”bus- eller godisvandring” i området. Då hade över fem kilo godis gått åt under den kreativa processen, enligt arrangörerna.

Fakta: Halloween

 Halloween är från början en amerikansk högtid med irländska rötter som firas den sista oktober, kvällen före Allahelgonadagen.

Namnet kommer från engelskans All hallows’ even, Alla helgons afton.

Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang Återbrukstrenden tar sig nya uttryck

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.