Annons

”Hatten” rustas upp och får vindslägenheter

Falköping Stora förändringar väntar hyresgästerna i "Hatten" i Falköping. Förutom en omfattande renovering kommer sex vindsvåningar att byggas. "Vi har stora planer", säger Koggbrons fastighetschef Sanna Pinét.

I april kunde Hem & Hyra berätta att hyresgäster i ”Hatten” hade tröttnat på sin dåliga boendemiljö och vänt sig till kommunens Miljösamverkan i östra Skaraborg. När kommunens miljöinspektörer gjorde sin kontroll kunde de konstatera att bristerna i boendet var så allvarliga att de innebar olägenhet för människors hälsa. Fastighetsägaren Koggbron Fastigheter AB fick 120 dagar på sig att åtgärda felen. Annars skulle ett vite på 240 000 kronor utdömas.

Malin Leo är miljöinspektör på kommunen. Hon svarar så här på frågan om ifall bristerna nu är åtgärdade:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Koggbron har, via sin förvaltare Fastighetsförvaltning i Falköping, rapporterat att en rad åtgärder är gjorda. Men ventilationen kan inte testas förrän temperaturen gått ner. Så den delen inväntar vi fortfarande, säger miljöinspektör Malin Leo.

Kommer ni att göra ni en ny kontroll?
– Nej, vi litar på att rapporterna vi får in stämmer, säger Malin Leo.

Annons

Sanna Pinét är fastighetschef på Koggbron. Hon säger att det mesta nu är åtgärdat men att vissa delar fortfarande återstår.

Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.

– När det gäller tätskikten i badrum pågår utredning med byggdoktor. Så där har vi bett om respit. Och ventilationen kan vi kontrollera först när det blivit nollgradigt ute, säger Sanna Pinét och tillägger att Koggbron har stora planer för sin fastighet på Trädgårdsgatan.

– Vi har fått bygglov för att bygga sex vindsvåningar där och kommer i samband med det göra större insatser i fastigheten, säger hon.

Annons

Planen är att arbetet ska dra igång under våren 2019.

Läs ocksåPlanerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”
Läs också Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.