Annons

Hisingspark rustas tack vare initiativ från de boende

Göteborg De boende vid den vattensjuka Jutegårdsparken intill Ramberget i Göteborg tröttnade på att inte kunna använda sin grönyta. Nu har deras kamp gett resultat.
Foto: Jari Tammisto
Jutegårdsparken i Rambergsstaden på Hisingen har varit sank och svåranvänd. Men nu blir det ändring på det, tack vare de boende i området.

Det var för drygt två år sedan som den nybildade lokala hyresgästföreningen i Rambergsstaden på Hisingen började diskutera: hur kan vi bäst öka gemenskapen och tryggheten i området?

Den närliggande Jutegårdsparken dök snart upp på agendan. Det öppna gräsområdet inbjuder till rekreation och lek, men har hittills varit sankt och svåranvänt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är en samlingspunkt på sommaren och vi har ju försökt att vara där, sola och grilla. Men när det har regnat har det varit flytväst på, säger Carina Alm, ordförande i den lokala hyresgästföreningen.

Nu har de boendes engagemang gett resultat. I går togs första spadtaget för att dränera grönområdet, i samarbete med kommunens park- och naturförvaltning.

Annons

Framåt sommaren ska en grillplats anläggas. Områdets lekplats rustas upp, och så får parken nya bänkar och papperskorgar. Det blir också en belysningsmast för ökad trygghet kvällstid.

Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.

Satsningen finansieras genom pengar från områdets hyresvärdar i samarbete med Hyresgästföreningen, samt via den lokala fastighetsägarföreningen FCH. Eventuellt skjuter lokala hyresvärdar till ytterligare medel.

Innan dräneringsrören är på plats återstår en del avslutande detaljplanering. Carina Alm och hennes styrelse tänker sätta upp lappar i området och bjuda in dem som önskar vara med och påverka den slutliga utformningen.

Annons

Det sker tisdag kväll nästa vecka, då föreningen som vanligt håller kaféöppet i sin lokal på Lantmannagatan 8 E. Den som vill är då välkommen dit för att tycka till. Där finns även information och ritningar över hur parken kommer att se ut.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.
Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.