Annons

Historiskt nybygge i Iggesund

Hudiksvall ​En historisk händelse. Så beskrivs Hudiksvallsbostäders planer på att under nästa år bygga nya bostäder i Iggesund. Det är första gången på 20 år som det kommunala bostadsföretaget bygger nytt.

​Hudiksvallsbostäder vill satsa i vad man kallar ”centralt belägna bostäder i orter med goda framtidsmöjligheter” och dit hör Iggesund. Tidigare i år meddelade man att man ville sälja fastigheter i Delsbo och sedan länge vill man också avyttra fastigheter med stora renoveringsbehov i Enånger.

De nya lägenheterna i Iggesund ska bli två- och trerummare i två hus och dessutom byggs sex gruppbostäder på en tomt intill. Lägenheterna ligger nära servicehuset Tryggebo.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I ett pressmeddelande säger Hudiksvallsbostäders vd Nils-Erik Blomdahl att byggnationen gjorts möjlig genom den förmånliga upphandling som de allmännyttiga bostadsföretagens organisation Sabo gjort.

– Exakt hur stort behovet av lägenheter i Iggesund är går inte att säga säkert, men vi tror att de här centrala och tillgängliga lägenheterna ska bli uppskattade, säger Nils-Erik Blomdahl.

Annons
Läs också Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.