Annons

Hög radonhalt i många Trosalägenheter

Trosa ​Många lägenheter hos Trobo i Trosa har radonhalter som ligger högt över det accepterade gränsvärdet. Det visar en radonmätning som kommunala bostadsbolaget Trobo har gjort. Under hösten lovar bolaget att åtgärda problemet.

​Undersökningen visar att 48 bostäder hos Trobo innehåller oacceptabla halter av den cancerframkallande gasen radon. Enligt Boverkets rekommendationer får radonhalten i bostäder inte överstiga 200 becquerel. I vissa av lägenheterna överskreds gränsvärdet rejält med mätvärden på upp till 600 becquerel.
I rapporten som Trobo lämnade in till miljökontoret i förra veckan lovar bolaget att utreda problemet under hösten. Bland annat kommer ventilation i de berörda bostäderna att behöva bytas ut.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Förhöjda radonvärden i Jokkmokkshus bestånd Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Tusentals i Mellansverige har farlig gas hemma i lägenheten Svårt få ersättning för radon - men Anki visar att det går SVT och Hem & Hyras egna radonmätningar avslöjade höga radonhalter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.