HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Högt söktryck i Kvillebäcken

Göteborg Över 17 000 personer har hittills ansökt om att få hyra en av de 500 hyreslägenheter som just nu byggs i Kvillebäcken på Hisingen i Göteborg.

Det byggs för fullt i det nya bostadsområdet Kvillebäcken nära Backaplan på Hisingen. 2 000 lägenheter är under uppförande, varav en fjärdedel blir hyresrätter.

Kommunägda Bostadsbolaget var i september först ut med att starta uthyrningen av drygt 100 lägenheter i en första etapp. De första hyresgästerna väntas kunna flytta in i höst. Senare i vår påbörjas uthyrningen av ytterligare 100 lägenheter.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Även Wallenstam bygger drygt 200 hyresrätter med beräknad inflyttning om ungefär ett år. Ivar Kjellberg står för ett 100-tal hyresrätter som väntas stå klara för inflytt från och med maj.

Annons

Trots nybyggnadshyror är söktrycket högt. Strax före årsskiftet hade över 17 000 ansökningar kommit in via Boplats Göteborg och de tre fastighetsägarnas egna intressebanker, enligt Älvstranden Utveckling.

Det motsvarar över 30 sökande per lägenhet.

Annons
Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.
Läs också Självförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procent Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.