Annons

Höjda hyror för Håbohus hyresgäster

Håbo Hyresgästföreningen och kommunala Håbohus har förhandlat färdigt om hyrorna för 2015. Den 1 mars höjs de med i snitt 1,49 procent.

Höjningen motsvarar drygt 100 kronor i månaden för en genomsnittlig trea på 77 kvadratmeter. Parterna har inte kommit fram till den nya hyresnivån genom traditionell budgivning, utan den har i stället diskuterats fram. 

För den enskilde hyresgästen varierar hyreshöjningen mellan 0 och 1,96 procent. Det beror på att Håbohus tillämpar systemet Rättvisare hyra, som innebär att hyran bestäms av faktorer som bostadens storlek, standard och läge.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

På det hela taget är Helena Åhlberg, förhandlare på Hyresgästföreningen, nöjd med årets förhandlingar.

Annons

– Att taxor och avgifter för VA, el och fjärrvärme kommer att höjas under 2015, ofta genom politiska beslut i kommunfullmäktige, bidrar till hyreshöjningen.

Bolaget genomför en del större renoveringsprojekt och satsar också för framtiden, säger hon i ett uttalande.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider

Håbohus har cirka 1 100 lägenheter i centralorten Bålsta.

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.